Verkkouutiset

Kiinan valuutta Juan. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Kiinalaispankki supistaa rahaliikennettään Venäjälle

Bank of China pyrkii välttämään Yhdysvaltojen pakotelistalle joutumisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan valtio-omisteinen pankki Bank of China on lopettanut Venäjän osastonsa toiminnan pakotteiden alla olevien venäläisten rahoituslaitosten kanssa kanssa, kertoo venäläismedia Moscow Times.

Päätöksen takana ovat Yhdysvaltojen asettamat rahaliikennettä koskevat pakotteet. Bank of China haluaa välttää toissijaisten pakotteiden kohteeksi joutumisen.

Kiinalaispankin Venäjän osasto on erikoistunut juaneilla suoritettavaan rahaliikenteeseen Venäjän ja Kiinan välillä. Pankin kautta kulkevan rahaliikenteen kerrotaan olleen suuressa roolissa maiden välillä käydyssä kaupankäynnissä.

Venäläisyritykset arvioivat, että kaupankäynti Kiinan kanssa vaikeutuu päätöksen myötä. Arvioiden mukaan myös riski tulla huijatuksi kasvaa, kun maksut joudutaan siirtämään epämääräisten välittäjien kautta.

Venäjän keskuspankin tilastojen mukaan yli kolmasosa Venäjän viennistä tapahtuu Juaneissa.

Yhdysvallat on laajentanut pakotteitaan koskemaan rahoituslaitoksia, jotka jatkavat liiketoimintaa pakotteiden alla olevien yhteisöjen tai yksilöiden kanssa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)