Verkkouutiset

Kiinalainen yhtiö aikoo ostaa Amer Sportsin 4,6 miljardilla

Tarjous on halllituksen puheenjohtajan mukaan houkutteleva osakkeenomistajille ja heidän etunsa mukainen.

Kiinalaisen Anta Sports Productin konsortio on tehnyt julkisen ostotarjouksen urheiluvälineyhtiö Amer Sportsin kaikista osakkeista. Amer Sportsin hallitus suosittelee yksimieleisesti tarjousta osakkeenomistajille.

Ostotarjous arvostaa Amer Sportsin kaikki liikkeeseenlasketut ja ulkona olevat osakkeet yhteensä 4,6 miljardin euron arvoiseksi.

Anta Sports Products, sijoitusyhtiöt FV Fund ja Anamered Investments sekä FV Fundin kautta sijoittava internet-palveluja tarjoava kiinalaisyhtiö Tencent muodostavat sijoittajakonsortion käteisostotarjousta varten, jonka Mascot Bidco Oy tekee.

Sijoittajakonsortio lupaa pörssitiedotteessa panostaa merkittävästi aikaa, resursseja ja työtä auttaakseen Amer Sportsia kiihdyttämään yksityisenä yhtiönä useita tärkeitä meneillään olevia ja uusia strategisia aloitteita, mukaan lukien Amer Sportsin liiketoimintojen laajentamisen Kiinan markkinoilla.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei tiedotteen mukaan odoteta olevan välittömiä olennaisia vaikutuksia Amer Sportsin operatiiviseen toimintaan, varoihin, johdon tai työntekijöiden asemaan tai Amer Sportsin liiketoiminnan sijaintipaikkoihin.

Amer Sportsin hallituksen puheenjohtaja Bruno Sälzerin mielestä sijoittajakonsortion tarjous on houkutteleva ehdotus osakkeenomistajille ja heidän etunsa mukainen.

– Amer Sportsin hallitusta rohkaisee sijoittajakonsortion keskittyminen toteuttamaan Amer Sportsissa kasvuun tähtäävää strategiaa sekä heidän odotuksensa siitä, ettei henkilöstöömme tai toimintaamme kohdistu välittömiä olennaisia vaikutuksia, Sälzer toteaa pörssitiedotteessa.

Amer Sportsin toimitusjohtajan Heikki Takalan mukaan sijoittajakonsortion omistus mahdollistaa vahvan, kestävän ja kannattavan kasvun jatkumisen sekä kiihdyttää strategisia yhtiön painopistealueita, joihin kuuluvat asusteet ja jalkineet, oma vähittäiskauppa ja Kiina.

– Samalla liiketoiminnan vauhdittaminen tarjoaa lisää uusia mahdollisuuksia henkilöstöllemme maailmanlaajuisesti. Olen iloinen siitä, että nykyinen johtoryhmä on kutsuttu jatkamaan liiketoiminnan johtamista, sekä siitä, että sijoittajakonsortio on sitoutunut säilyttämään Helsingin pääkonttorimme.

Anta Sportsin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Ding Shizhong kertoo, että yhtiössä ollaan erityisesti innoissaan mahdollisuudesta tuoda kansainväliset laatubrändit ja tuotteet kiinalaisille kuluttajille.

– Työskentelemme tiiviisti muiden sijoittajakonsortion jäsenten kanssa ja olemme täysin sitoutuneita tukemaan Amer Sportsin osaavaa johtoa ja henkilöstöä pysymään uskollisena laatubrändin arvolle, kun se kiihdyttää sijoittajakonsortion omistuksessa seuraavaan kasvuvaiheeseen, Shizhong lupaa.

Uusimmat
MAINOS