Verkkouutiset

Kielioppivirheistä huomauttavat ovat ääliöitä

Tiesit sen jo, mutta nyt se on tiedettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimustuloksesta kerrotaan Science Alertissa, joka otsikossaan toteaa asiasta näin: Tutkijoiden mukaan ihmiset jotka jatkuvasti huomauttavat kielioppivirheistä ovat aika lailla ääliöitä/idiootteja/moukkia.

Kielivirheistä jatkuvasti häiriytyvät ihmiset ovat tutkimuksen mukaan ”vähemmän miellyttäviä” persoonallisuuksia kuin ne, jotka katsovat niitä sormiensa välistä.

Facebookissa kirjoitusvirheistäsi huomauttavat ovat testien mukaan muita sulkeutuneempia ja myös todennäköisemmin arvostelevat sinua muutenkin.

”Toisin sanoen, he ovat juuri mitä heistä ajattelitkin. Se kuulostaa varsin itsestään selvältä, mutta tämä on itse asiassa ensimmäinen kerta kun tutkijat ovat voineet osoittaa ihmisen luonteenpiirteiden voivan todella vaikuttaa siihen miten he reagoivat kirjoitus- ja kielioppivirheisiin, ja se voi opettaa meille paljon siitä miten ihmiset viestivät (tai viestivät toistensa ohi) netissä”, Science Alert toteaa.

Michiganin yliopiston tutkimuksessa oli 83 osanottajaa. He lukivat sähköpostivastauksia kämppäkaveria etsineisiin ilmoituksiin ja sen jälkeen arvostelivat kirjoittajat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)