Verkkouutiset

Keskustaryhmä: ISIS-naisia ei voi tuoda Suomeen

Keskustan hallintovaliokuntaryhmän jäsenet eivät hyväksy ns. ISIS -naisten tuomista takaisin Suomeen.

– Nämä naiset ovat lähteneet vapaaehtoisesti ISIS:n kalifaattiin ja osallistuneet mahdollisesti hirmutekoihin siellä. Keskustan hallintovaliokuntaryhmä ei hyväksy, että näitä naisia lähdettäisiin tuomaan takaisin Suomeen. He muodostaisivat tänne päästessään mahdollisen turvallisuusuhan, emmekä voi hyväksyä tällaisen riskin ottamista. Suomen valtion ei tule mielestämme hakea näitä naisia takaisin, Juha Pylväs, Mikko Kärnä, Hanna Huttunen ja Joonas Könttä toteavat.

Syyriassa al-Holin leirillä olevien lasten osalta hallintovaliokuntaryhmä toteaa, että toimintaa heidän suhteensa on myös harkittava tarkkaan.

– YK:n sopimusten mukaisesti lapsia ja vanhempia ei voida erottaa tahdonvastaisesti toisistaan. Olemme valmiita harkitsemaan pienten lasten hakemista Suomeen, mikäli heidän äitinsä tämän hyväksyvät. Sen sijaan vanhempia lapsia, jotka ovat mahdollisesti radikalisoituneet, emme halua tuoda Suomeen.

– Mikäli lapset palaavat vanhempineen Suomeen omilla keinoillaan, emme voi perustuslain nojalla estää Suomen kansalaisia palaamasta. Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, on turvallisuustekijät huomioitava tarkkaan, Pylväs, Kärnä, Huttunen ja Könttä sanovat.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)