Verkkouutiset

Keskustanuoret hyvillään pakotteiden jarruttamisesta

Suomen Keskustanuoret on eri linjoilla Kokoomuksen nuorisojärjestön kanssa EU:n uusien Venäjä-pakotteiden voimaantulosta.

Kokoomusnuoret totesivat kannanotossaan tänään, että pakotteiden pitäisi astua voimaan välittömästi.

”Suomi ja ulkoministeri Erkki Tuomioja toimivat oikein jarruttaessaan yhdessä monen muun EU-maan kanssa pakotteiden voimaantuloa. Kyse ei ole vain Suomen taloudellisten etujen härkäpäisestä valvonnasta, vaan aidosti kriisin ratkaisun kannalta parhaasta etenemistiestä”, puheenjohtaja Teppo Säkkinen sanoo keskustanuorten tiedotteessa.

Hänen mukaansa uhka uusista pakotteista tukee neuvotteluja paremmin kuin summittaisesti läsähtävät sanktiot.

”ETYJ:n yleiskokouksen presidentti Ilkka Kanerva (kok.) on tukenut ajatusta pakotteiden kytkemisestä tulitauon ja neuvotteluiden jatkumiseen”, Säkkinen toteaa.

Hänen mielestään pakotteiden pitäisi olla riittävän vahvoja ja ennalta selvillä. Niiden pitäisi astua voimaan, jos tulitauko rikkoutuu.

”EU lähettää väärän viestin, jos sanktiot astuvat voimaan oikeansuuntaisesta kehityksestä huolimatta”, Säkkinen painottaa.

”Hatarakin tulitauko ja sen turvaamat askeleet Petro Poroshenkon rauhansuunnitelman ja Minskin sopimuksen toteuttamiseksi ovat ainut tie kohti kestävää ratkaisua. Tätä prosessia pitäisi EU:n kaikin keinoin tukea.”

Uusimmat
MAINOS