Verkkouutiset

Keskustan valtuutettu tilittää: Reki ollaan ajamassa lopullisesti kantoon

Valtuuston ex-puheenjohtajan mukaan keskusta ei enää osaa tai tahdo puolustaa omaa kenttäänsä.

Keskustan alajärveläinen kaupunginvaltuutettu ja valtuuston ex-puheenjohtaja Kauko Ukonmäki arvostelee puoluettaan maaseudun eläjien unohtamisesta.

– Miksi perussuomalaiset loistaa galluppien kärjessä ja kannatusluvut sen kuin nousee. Vastaus on selvä, koska he ovat oivaltaneet millä maaseutu elää ja mikä ennen oli keskustapuolueen perusasia, Lehtimäestä kotoisin oleva Ukonmäki kirjoittaa Ilkka-Pohjalaisessa.

Pitkään valtuustossa olleen Ukonmäen mukaan keskusta menee nyt sekä piiritasolla että valtakunnallisesti ”vihervasemmiston kelkassa unohtaen tärkeimmän äänestyskunnan”.

– Keskustan porukkaan kuuluu valtaosa turvetuottajista, maidon-ja lihantuottajista sekä turkistarhaajista, mutta miksi keskusta vaikenee heidän vaikeuksistaan ja siitä miten pian heidän pitäisi lopettaa koko ammattinsa. Ollaan muka ”ytimessä”, mutta nyt ollaan ajamassa reki lopullisesti kantoon, ellei nopeaa heräämistä tule, Ukonmäki katsoo.

Keskustan valtuutetun mukaan kyse on nyt puolueen kohtalonhetkistä.

– Kun turvetuotanto, turkistarhat ja muut maaseutuun liittyvät elinkeinot ollaan ajamassa alas eikä puolueemme osaa tai tahdo puolustaa omaa kenttäänsä, ei kai ole vaikea arvata mihin kannatus on vaipunut, Ukonmäki sanoo.

– Herätkää ennen kuin on liian myöhäista, vene on enää vain vähän pinnalla.

Uusimmat
MAINOS