Verkkouutiset

Keskustan Sirkka-Liisa Anttila: Kaikki ääriliikkeet kitkettävä Suomesta

Kansanedustajan mukaan jokaisen on Suomessa elettävä lakien mukaan.

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila peräänkuuluttaa yhteiskunnalta nollatoleranssia kaikkiin ääriliikkeisiin.

Suomessa käydään parhaillaan vakavaa keskustelua siitä, millaista yhteiskuntaa haluamme rakentaa.

– Kaikki väkivalta on yksiselitteisesti tuomittavaa. Väkivallalla, vihapuheilla ja -teoilla tai rasismilla ei saa olla minkäänlaista sijaa Suomessa. On tärkeää, että koko eduskunta on ottanut saman kannan, Anttila toteaa tiedotteessaan.

– Helsingin Asema-aukion järkyttävässä kuolemantapauksessa oli kyse äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen, siis uusnatsien, poliittisesta väkivallasta. Esitän syvän osanottoni uhrin omaisille ja läheisille. Rikoksesta epäilty on vangittu ja oikeuslaitos aikanaan antaa tuomion.

Anttilan mukaan keskustelussa on kuitenkin jäänyt vähemmälle huomiolle se, että Suomessa toimii myös muita ääriliikkeitä, jotka ovat syyllistyneet ja syyllistyvät vakaviin rikoksiin.

– Viimeisimpänä eläinaktivistit tuhopolttivat kesällä Vantaalla kymmenkunta bussia ja vaaransivat viranomaisten mukaan samalla viiden ihmisen hengen. Tuhopolttajaksi on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ilmoittautunut radikaali eläinaktivistiryhmä EVR.

Anttila muistuttaa, kuinka, eläinaktivistit ovat viime vuosina tehneet myös useita iskuja tiloille.

– Iskuissa on kuollut tuhansia eläimiä ja samalla on aiheutettu mittavia taloudellisia ja muita vahinkoja yrittäjille ja heidän perheilleen, joiden koko elämä on sidottu omaan elinkeinotoimintaan.

– Rikoslainsäädäntöä on mielestäni tiukennettava myös eläinaktivistien laittoman toiminnan estämiseksi. Suomessa eläinsuojelu kuuluu viranomaisille.

Hänen mukaansa vasemmisto- ja punavihreät anarkistit puolestaan ovat etenkin viime vuosina toistuvasti vaarantaneet yhteiskuntarauhaa väkivaltaisiksi äityneillä mielenilmauksillaan ja syyllistyneet laittomuuksiin, kuten vandalismiin tärvellen yhteistä omaisuutta.

– Jokainen on voinut nähdä, että nämä anarkistit eivät kunnioita lakia ja järjestystä valvovia viranomaisia, etenkään poliisia.

Anttila korostaa, että jokaisen on Suomessa elettävä lakiemme mukaan.

– Yhtä lailla meidän on yhteiskuntana suhtauduttava kaikkiin ääriliikkeisiin samalla vakavuudella. Meidän on tehtävä selväksi, että millään ääriliikkeillä – ei uusnatseilla, ei eläinaktivisteilla, ei vasemmisto- ja punavihreillä anarkisteilla eikä ääri-islamisteilla – ei ole minkäänlaista sijaa Suomessa. Vain näin voimme kestävällä tavalla rakentaa turvallista yhteiskuntaa.

Uusimmat
MAINOS