Verkkouutiset

Keskustan Mikko Kärnä: Millaiseen uhkaan PS:n Laura Huhtasaari varautuu?

Keskustan kansanedustaja arvostelee perussuomalaisten presidenttiehdokkaan rajavalvontaehdotusta.

Mikko Kärnä kritisoi Uuden Suomen blogissaan perussuomalaisten presidenttiehdokkaan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren ehdotusta rajavalvonnan palauttamisesta Suomen länsirajalle.

Toimenpide maksaisi Kärnän mukaan maltaita tilanteessa, jossa rajavartiolaitoksen resurssit ovat niukat itärajankin valvontaan.

– Toisekseen on täysin epäselvää, millaista uhkaa vastaan Huhtasaari tällaisella toimenpiteellä on varautumassa. Ruotsista mahdollisesti saapuvista turvapaikanhakijoista kun ei voi olla kyse, sillä tietääkseni yksikään ei ole saapunut Suomeen veneellä Tornionjoen yli, vaan kaikki ovat tulleet virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Ja vaikka joku olisi veneellä tullutkin, niin millään muotoa laajamittaisesta ilmiöstä ei ole kyse. Vai pelkääkö Huhtasaari kenties Ruotsin hyökkäystä, hän kysyy.

Mikko Kärnä on toiminut aiemmin Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Hänen mukaansa Huhtasaaren kannattaisi pikemminkin keskittyä siihen, miten toimitaan, jos Venäjä ryhtyy uudestaan laskemaan turvapaikanhakijoita rajaltaan Suomeen.

– Tällainen skenaario on huomattavasti huolestuttavampi ja todennäköisempi kuin tilanteen eskaloituminen länsirajalla, hän sanoo.

Uusimmat
MAINOS