Verkkouutiset

Keskustan ex-ministeri uhkakohusta: Mielipiteitä – tähän ei instituuttia tarvita

Keskustavaikuttajan mukaan Ulkopoliittisen Instituutin roolista ja tehtävästä tarvitaan vakava keskustelu.

Viime vaalikaudella eduskunnan puolustusvaliokuntaa johtanut Juha Korkeaoja (kesk.) on pettynyt tutkija Charly Salonius-Pasternakin kirjoituksesta. Ulkopoliittisen Instituutin Salonius-Pasternak katsoo, että Suomi voi joutua sotilaalliseen konfliktiin myös ilman laajempaa sotaa.

”Ulkopoliittinen Instituutti perustettiin /siirrettiin Eduskunnan alaisuuteen tarkoituksena vahvistaa tutkimuksellista analyysia poliittisen päätöksenteon tueksi. Tuin hanketta vahvasti omalta osaltani. Pettymykseni on ollut suuri, kun kerta toisensa jälkeen tutkijan nimikkeellä esiintyvät henkilöt esittävät mielipiteitä ja spekulaatioita. Tähän ei UPIa tarvita”, Juha Korkeaoja kirjoittaa Facebookissa.

”Nyt pitäisi UPIn johtajan ja hallituksen käynnistää vakava keskustelu UPIn roolista ja tehtävästä. Propagandan täyttämässä maailmassa tarvittaisiin nyt syvällistä tutkimusta ja analyysia”, Korkeaoja jatkaa kommenttiaan.

Juha Korkeaoja toimi keskustan kansanedustajana 1991-2011 ja pyrkii palaamaan ensi vaaleissa eduskuntaan. Maa- ja metsätalousministerinä Korkeaoja oli vuosina 2003-2007. Hän on muun muassa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen puheenjohtaja.

Uusimmat
MAINOS