Verkkouutiset

”Keskustan eurosekoiluissa on kestämistä”

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo torjuu keskustan Jari Lepän väitteen, ettei Suomen hallitus olisi hyödyntänyt komissaari Olli Rehniä neuvotteluissa 141-artiklasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo toteaa tiedotteessaan, että keskustan on vaikea myöntää Suomen pärjänneen EU:n maatalousneuvotteluissa hyvin kokoomuksen johdolla.

Sankelo torjuu kansanedustaja Jari Lepän (kesk.) väitteen siitä, että Suomen hallitus ei olisi hyödyntänyt komissaari Olli Rehniä neuvotteluissa 141-artiklasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Pääministeri Jyrki Katainen kävi 141-neuvottelutilanteen läpi Olli Rehnin kanssa Kokoomuksen kesäkokouksessa Mikkelissä viime elokuussa. Samalla Katainen luovutti Rehnille hallituksen tiukkasanaisen kirjeen ja toivoi Rehnin apua ratkaisun hakemisessa. Rehn lupasi tehdä voitavansa. Nyt Leppä väittää, ettei Rehn ole tehnyt mitään. Tämä tieto on Kokoomukselle uusi, Sankelo sanoo.

– Suomi esitti 141-artiklalle jatkoa. Komission puheenjohtaja Barroso kuitenkin esitti, että Etelä-Suomen tuelle löydettäisiin yhdessä pysyvämpi oikeuspohja. 141 oli siirtymäkauden pykälä, jota oli enää vaikea perustella, kun Suomi on ollut unionin jäsen lähes 20 vuotta. Ratkaisua rakennettaessa konsultoitiin tiiviisti myös komissaari Olli Rehniä. Lopulta päädyttiin uuteen Suomi-pykälään.

Janne Sankelon mukaan keskustan eurovaalikampanjassa on jouduttu nyt painamaan paniikkinappulaa. Hänen mukaansa lähtölaukauksen sykkeen nousulle antoi Maaseudun Tulevaisuuden pääkirjoitus, jossa arvioitiin myönteisesti europarlamentaarikko Petri Sarvamaan (kok.) toimintaa maatalouskysymyksissä.

– Keskustan kampanjointi vaihtelee tällä hetkellä vaalikiimasta vaalidementiaan. Keskustan eurosekoiluissa on toukotöitään tekevillä viljelijöillä kestämistä, Sankelo päivittelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)