Verkkouutiset

Keskustan Anttila: EU ei tunne Venäjää

Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila väittää, että EU:lla on "vakava tieto- ja osaamisvaje" Venäjän suhteiden hoidossa. Hänen mukaansa se on näkynyt jo pidemmän aikaa EU:n ja Venäjän välisissä huippukokouksissa, energiapolitiikassa ja viimeksi suhtautumisessa Ukrainan kriisiin.

– EU:ssa ei ole opiskeltu kunnolla Venäjän historiaa ja Ukrainan sekä Krimin tärkeää roolia ja vuosisatojen yhteistoimintaa Venäjän kanssa. EU on yrittänyt hoitaa lähentymisensä ja suhteensa suoraan Ukrainan kanssa välittämättä lainkaan sitä, miten Venäjä tähän lähentymiseen reagoi, Anttila sanoi perjantaina Riihimäellä.

Anttilan mielestä EU:n johdon Ukraina-kysymyksen hoidossa näkyy ”alastomasti tarkoituksellinen Venäjän sivuuttaminen”.

– Tähän lienevät kannustaneetkin jotkut jäsenmaat. Tästä johtuen Suomen pitää suhtautua jatkuvan kriittisesti EU:n Venäjä-politiikkaan huolehtiaksemme omista eduistamme. Suomen kansallinen etu ei ole ainakaan nykyisenlainen EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, joka on unohtanut maantieteenkin, Anttila sanoi.

Anttilan mukaan EU:n ulkosuhteiden hoidossa on vakava mietinnän paikka jatkoa ajatellen.

– Unionin suhtautuminen suurimpaan naapuriinsa Venäjään on ollut osin ylimielistä ja vähättelevää. EU:n suhteet Venäjään on saatava normaaleiksi ja kuntoon. Suomi kärsii ensimmäisenä EU:n ja Venäjän huonoista suhteista, hän sanoi.

Uusimmat
MAINOS