Verkkouutiset

”Keskustalla eurovaaleissa peräti kolmet rattaat”

Kansanedustaja Janne Sankelo (kok.) ei purematta niele Väyrysen mielipidettä siitä, että keskustan vaalitulos ratkaisisi Suomen EU-politiikan suunnan.

Sankelon mukaan keskustassa sekä Paavo Väyrynen, Olli Rehn että Eurooppa-puolue ALDE, johon keskusta kuuluu, vetävät kaikki eri linjaa.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen linjasi tänään Helsingin Sanomissa keskustan eriäviä näkemyksiä EU-politiikasta. Väyrysen mukaan jotkut näkyvät keskustavaikuttajat, kuten Olli Rehn ovat avoimempia liittovaltiokehitykselle. Toiset ajavat yhdentymisen ainakin osittaista purkamista. Hänen mukaansa erot ovat sitä luokkaa, ettei niistä voi puhua vivahteina kuin vitsillä.

– Kun tämänkaltainen viesti tulee raskaan sarjan keskustalaiselta vaikuttajalta, sitä ei voi ohittaa olankohautuksella. Väyrynen on aina nauttinut vahvaa kannatusta keskustalaisten keskuudessa. Äänestäjien kannalta olisi nyt reilua, että keskustan johto selventäisi puolueensa EU-linjaa, Sankelo kehottaa.

Sankelo hämmästelee myös Väyrysen linjausta, jonka mukaan ”keskustan vaalitulos ratkaisee Suomen EU-politiikan linjan”.

– Suomen Eurooppa-politiikasta päättäminen ei ole mikään keskustan jäsenten välinen asia, vaan kuuluu kaikille puolueille. Tässä rakennustyössä myös kokoomus haluaa olla mukana, Sankelo kuittaa.

– Me haluamme unionin, joka vahvistaa suomalaisten taloudellista hyvinvointia, henkilökohtaisia vapauksia ja turvallisuutta. Se edellyttää tiiviimpää EU-yhteistyötä joissakin asioissa, toisissa taas vahvempaa kansallista vastuuta.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)