Verkkouutiset

Keskustan Katri Kulmuni: PS:lta kylmää kyytiä

Keskustan varapuheenjohtaja kavahtaa perussuomalaisten halua leikata EU:n aluekehitysrahoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi STT:lle kannattavansa EU:n koheesiorahoituksen eli aluetukien leikkaamista.

– Niin hallituksessa kuin Euroopan parlamentissa tarvitaan nyt Suomen edun ajajia EU:ssa, ei Suomen rahoitusaseman kurjistajia. On Suomen etujen vastaista esittää EU:n budjettiin sellaisia leikkauksia, jotka vähentävät Suomen ja vieläpä harvaan asuttujen alueiden rahoitusta, keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa on tärkeää, että suomalaisilla päättäjillä hallituksessa ja EU-parlamentissa on ymmärrystä ja taitoa vaikuttaa paitsi alueiden rahoituksen kokonaismäärään myös varojenjakokriteereihin.

– Meillä pitää olla paraatipaikalla vaaleilla valittuja päättäjiä, jotka osaavat neuvotella Suomelle edullisesta kokonaisratkaisusta. Keskusta näyttää olevan ainoa puolue, jolla on tahtoa ja taitoa turvata harvaan asutun Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema ja aluekehitysrahoituksen taso.

Kulmunin mukaan Halla-ahon aluepolitiikalle vihamieliset kannat eivät ole uusia.

– Hän on muun muassa useissa vaalikoneissa kannattanut kuntien verontasausjärjestelmän purkamista ja vastustanut koko Suomen asuttuna pitämistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)