Verkkouutiset

Keskusta: Turvapaikanhakijat töihin ilman karenssi-aikaa

Keskustan eduskuntaryhmä esittää turvapaikanhakijoiden kotouttamisen perusteellista uudistamista laajassa yhteistyössä niin, että myös kansalaisyhteiskunta on mukana.

Keskusta toteaa tiedotteessaan, että turvapaikanhakijoiden on mahdollisimman nopeasti päästävä työhön tai muuhun tekemiseen.

– Kotouttaminen on aloitettava välittömästi ihmisen saapuessa Suomeen. Turvapaikanhakijoiden työnteko on mahdollistettava ilman minkäänlaista karenssi-aikaa. Pelkkä joutenolo passivoi ja voi johtaa rikollisuuteen ja muihin ongelmiin, puolueen eduskuntaryhmä esittää.

Niin ikään keskusta lisäisi turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvan vastikkeellisuutta hyväksyttävillä perusteilla, joita olisivat esimerkiksi työn tekeminen tai suomen kielen oppiminen.

Tavoitteet sisältyvät eduskuntaryhmän poliittiseen ajankohtaislinjaukseen, johon on koottu keskustan ratkaisuja pakolaisongelmaan.

Keskusta katsoo, että ainoa kestävä ratkaisu pakolaisongelmaan on rauhan palauttaminen kriisialueille. Pakolaisia on autettava niin lähellä kotimaitaan kuin mahdollista. Pakolaisleirien olosuhteita on nopeasti parannettava kansainvälisellä yhteistyöllä.

Keskustan mielestä on EU:n on lisättävä turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksia eli ns. hotspotteja, jotta kaikki turvapaikanhakijat saadaan rekisteröityä.

– Unionin jäsenmaiden on noudatettava yhteisiä sopimuksia ja päätöksiä, pääministeripuolue vaatii.

Keskusta katsoo, että Suomen on toimittava kansainvälisten sopimusten mukaan ja autettava osaltaan hädässä olevia.

– Vain parempaa elintasoa etsivät eivät ole turvapaikanhakijoita eivätkä pakolaisia. Heillä on mahdollisuus tulla Suomeen työperäistä maahanmuuttoa koskevien sääntöjen mukaisesti.

Turvallisuudesta Suomessa on keskustan mukaan huolehdittava kaikissa oloissa. Puolue tähdentää, että Suomessa jokaisen on elettävä maamme lakien mukaan. Mahdolliset terrorismiin syyllistyneet on otettava kiinni viranomaistoiminnalla ja turvapaikanhakijoiden yhteistyöllä.

Niin ikään keskusta vaatii, että viranomaisten toimintaedellytyksiä terrorismia vastaan on parannettava uudistamalla tiedustelulainsäädäntö. Keskusta katsoo, että Suojelupoliisille on mahdollistettava oma, kansainvälinen tiedustelutoiminta.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)