Verkkouutiset

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, puheenjohtaja Annika Saarikko ja puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Rovaniemellä 20. marraskuuta 2021. LEHTIKUVA / JOUNI PORSANGER

Keskusta: Jatkuva velkaantuminen mahdotonta

Keskusta on huolissaan velkaantumisesta ja varoittaa näivettymisestä.

Keskustan puoluevaltuusto ilmoittaa 21. marraskuuta Rovaniemellä julkaistussa kannanotossaan pitävänsä jatkuvaa velkaantumista mahdottomana vaihtoehtona ja haluavansa ”talouspolitiikassa uuden vaihteen päälle”.

–  Keskustan mielestä on mahdoton vaihtoehto, jossa velkaannumme pysyvästi ilman näkymää paremmasta huomisesta. Kestävä julkinen talous ei ole Keskustalle päämäärä vaan väline hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi. Vastuullinen finanssipolitiikka edellyttää valintojen tekemistä. Vaikeitakin, mutta ei mahdottomia.

– Keskusta ei kannata sitä, että rahoittaisimme tulevaisuudessa tarvittavia investointeja velkarahalla irrottaen ne valtiontalouden kehysjärjestelmästä. Merkittävät julkiset investoinnit voidaan rahoittaa kehysten puitteissa.

Kannanotossaan puoluevaltuusto korostaa, että Suomen tulee pitää menokurin lisäksi huolta kasvun edellytyksistä, koska ”muutoin meitä uhkaa näivettyminen”.

– Velkavetoisen kotimaiseen kysyntään perustuvan kasvun sijaan tarvitsemme uutta kasvustrategiaa. Suomesta on tehtävä maailman kilpailukykyisin ja vastuullisin maa.

Keskusta haluaa lisäksi Suomesta ”houkuttelevan ja kannustavan investointiympäristön”:

– Keskustan talousajattelu rakentuu vastuun ja vapauden tasapainoon. Ihmisillä on oltava mahdollisuus vaurastua ja yrittämisestä täytyy palkita. Yrittämiseen sisältyy aina riski. Yritystoiminnan epäonnistuessa yrittäjälle on annettava mahdollisuus uuteen alkuun.

Uusimmat
MAINOS