Verkkouutiset

”Keskusta ja perussuomalaiset hallitusvastuuseen” – Kokoomus apupuolueeksi

Keskustan nuorisojärjestön puheenjohtajan mielestä keskustan ja perussuomalaisten pitäisi aloittaa valmistautuminen seuraavan hallitusrungon muodostamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustanuorten Antti Kurvinen on sitä mieltä, että keskustan ja perussuomalaisten pitäisi valmistautua hallitusvastuuseen.

– Siihen valmistautumiseen pitää ryhtyä, koska puolueiden yhteiskannatus on yli kolmekymmentä prosenttia ja ne ovat mielipidemittausten kärjessä, Antti Kurvinen sanoo Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kurvisen mukaan puolueilla on myös sisällöllisiä yhtäläisyyksiä.

– Molemmat puolueet ovat vastustaneet kokoomusvetoista kuntauudistusta ja suhtautuneet kriittisesti hallituksen nykyiseen Eurooppa-politiikkaan. Näissä asioissa (päähallituspuolueet) kokoomus ja SDP ovat liimautuneet yhteen.

Kurvinen kuitenkin muistuttaa, että keskusta ja perussuomalaiset eivät ole toistaiseksi kuntauudistuksesta ja Eurooppa-politiikasta samaa mieltä.

– Keskusta ei ole missään nimessä sitä mieltä, että Suomen pitäisi jättää euro ja EU jollakin paniikkiratkaisulla. Suomi tarvitsee EU:ta, mutta ei tällaisella politiikalla, jota hallitus tekee.

”Sateenkaarihallitukset ovat poliittista historiaa”

Kurvisen mielestä keskustan ja perussuomalaisten muodostamaan hallitukseen mahtuisi myös muita puolueita.

– Viimeisen kolmentoista vuoden aikana vaaleja on järjestetty nykyisen perustuslain aikana kolme kappaletta. Minusta on vakiintunut käytäntö, että vaalitulos ratkaisee, ketä hallitukseen tulee.

Hän ei pidä realistisena, että puolueet muodostaisivat kaksistaan hallituksen.

– Kyllä siihen tarvitaan muitakin puolueita. Jos nämä gallupit toteutuisivat, niin rungon muodostaisivat keskusta ja perussuomalaiset.

Kurvinen on henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kokoomukselle olisi tilaa tässä hallituksessa. Hänen mukaansa myös SDP:lle olisi mahdollisesti tilaa, riippuen puolueen ohjelmasta.

– On selvä, että seuraavalle hallitukselle pyritään hakemaan vähän ohuempaa pohjaa. Sateenkaarihallitukset ovat mielestäni poliittista historiaa tämän vaalikauden jälkeen.

SDP tai kokoomus kolmanneksi pyöräksi

Kurvisen mukaan hallitukseen istuisi parhaiten kolme tai neljä puoluetta.

– Kolmen puolueen hallitus voisi olla optimaalinen, koska sillä olisi jo leveyttä. Siten pystyttäisiin tekemään näpsäkkä hallitusohjelma.

Hänen mukaansa keskustan, perussuomalaisten, kokoomuksen ja SDP:n sovittaminen samaan hallitukseen voisi olla liian monimutkaista.

– Mukaan mahtuisi jompikumpi, SDP tai kokoomus.

Kurvinen ehdotti keskiviikkona puoluelehti Suomenmaan kolumnissa keskustan ja perussuomalaisten yhteistyön voimistamista oppositiopolitiikassa.

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 2015 keväällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)