Verkkouutiset

Nuori etsii kesätyöpaikkaa TE-palveluiden sivuilla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kesätöitä tarjolla selvästi enemmän kuin viime vuonna

Kolmannes EK:n jäsenyrityksistä aikoo tarjota lisää työpaikkoja nuorille.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsenyritykset aikovat tarjota kesätyö- ja harjoittelupaikkaa 120 000 nuorelle, ilmenee EK:n kesätyökyselystä.

Viime kesänä töitä tarjottiin noin 95 000 nuorelle. Ensi kesäksi kesätyöpaikkojen määrään on siis odotettavissa reilu korotus.

– Viime vuoden luku on varsin hyvä saavutus tuolloin vallinnut tilanne huomioon ottaen. On kuitenkin huomattava, että koronaa edeltäneeseen tasoon verrattuna Suomessa on kahden vuoden aikana menetetty jopa 70 000 kesätyökokemusta. Nyt tavoitteeksi on asetettava paluu korona-aikaa edeltäneelle tasolle, sanoo EK:n johtaja Taina Susiluoto tiedotteessa.

Kesätyökyselyyn vastanneista yrityksistä 33 prosenttia ilmoitti lisäävänsä kesätyöpaikkoja ensi kesäksi. Vain 4 prosenttia ennakoi vähentävänsä niitä.

– Kesätyöpaikkoja lisäävien yritysten prosentuaalinen määrä on korkein lukema, jonka muistan nähneeni. Sen perusteella voikin odottaa selkeää nousua paikkojen määrään, Susiluoto sanoo.

Kesätöiden tarjoamiseen liittyy Susiluodon mukaan edelleen koronapandemian vuoksi epävarmuustekijöitä. Niitä on erityisesti toimialoilla, joiden toimintaa on rajoitettu tai jotka muutoin ovat kärsineet pandemian seurauksista. Koronaviruksen omikron-muunnos on lisäksi aiheuttanut uusia rajoitustoimia.

– Toiveena on, että korona ei sotke tätäkin kesätyösesonkia. Omikron leviää nopeasti, mutta toivottavasti se on kesään mennessä jo historiaa eikä uutta varianttia ole tullut tilalle, toteaa Susiluoto.

Uusimmat
MAINOS