Verkkouutiset

”Kerjäläisistä tulisi uusi ryhmä työperäisiä maahanmuuttajia”

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppasen mukaan ulkomaalaisten kerjäämisen estäminen rekisteröintipakolla johtaisi uuteen ryhmään työperäisiä maahanmuuttajia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen kirjoittaa blogissaan, että ulkomaalaisten kerjäämisen estäminen rekisteröintipakolla johtaisi uuteen ryhmään työperäisiä maahanmuuttajia. Hänen mukaansa kerjäläisen rekisteröityessä kerjäläiseksi, tulee hänestä samalla rekisteröitynyt ansionhankkija.

”Suomessa lähtökohtaisesti kaikki ansaintatoiminta on veronalaista. Jos esimerkiksi Romanian romanit rekisteröityvät kerjäläisiksi, heistä saattaa tulla myös verovelvollisia ja se tuo heille työperäisen maahanmuuttajan statuksen. Tämä taas tarkoittaa sitä, että kerjäystoiminnan alkaessa heidän mukanaan olevat ja Romaniassa asuvat lapsensa saavat oikeuden lapsilisiin ja alle kolmevuotiaitten lasten kotihoito avaa suomalaisen kotihoidon tuen”, Tolppanen kirjoittaa.

Tolppasen mukaan kerjäläisen tullessa EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta, saisi rekisteröitynyt kerjäläinen suomalaisen sosiaaliturvan neljän viikon kerjäämisen jälkeen. ”Tällöin hänen mukanaan tulleet lapset saavat suomalaista lapsilisää. Tämän mahdollistaa tammikuussa käyttöönotettu yhdistelmälupadirektiivi.”

”Lakeja ja lakiesityksiä pitää muistaa katsoa myös siltä kannalta, mitä niiden voimaantulo saa aikaan”, hän muistuttaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)