Verkkouutiset

Brittijoukot harjoittelemassa yhdysvaltalaissotilaiden kanssa Saksassa. (US Navy photo by LT Rob Kunzig)

Kenraalin jäähyväisviesti: Kriisit uhkaavat eskaloitua

Brittikenraalin mukaan maavoimien kyvykkyydestä on pidettävä kiinni.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian maavoimien tuoreen ex-komentajan, kenraali Patrick Sanders kehottaa jäähyväisvideollaan maansa asevoimia uudistumaan uusien uhkakuvien edessä. Video on julkaistu ainoastaan Britannian asevoimien sisäiseen jakeluun, mutta kenraalin kommenteista uutisoi Sky News.

Kenraali Sanders jäi eläkkeelle perjantaina. Lähteiden Sky Newsille jakamalla videolla hän kehottaa Britanniaa jatkamaan puolustusyhteistyötä liittolaisten kanssa, sillä ”aluepuolustuksemme ei ole koskaan alkanut Doverin valkoisilta kallioilta”.

Sanders kuvailee vallitsevaa maailmantilannetta vakavin sanankääntein. Britannian asevoimien uudistaminen on jo tästä syystä erityisen kiireellistä, hän painottaa.

–  Globaalit kriisit uhkaavat eskaloitua ja ne ovat aiempaa yhteennivoutuneempia, Sanders varoittaa.

Videolla Sanders korostaa etenkin maavoimien merkitystä, vaikka Britannian kaltaisessa saarivaltiossa etenkin ilmavoimien ja laivaston roolia on pidetty merkittävänä modernissa sodankäynnissä. Britannian on jatkossakin voitava voittaa sotia maalla, hän sanoo. Erityisen ylpeä Sanders sanoo olevansa siitä, että Britannian 72 000 sotilaan vahvuiset maavoimat ovat pystyneet osallistumaan muun muassa Naton Viron sijoitettuihin kansainvälisiin joukkoihin.

Ukrainan sodan jälkeen Britannian maavoimat voivat kantaa kykyään mobilisoida joukkoja ”kunniamerkkinä”, Sanders sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)