Verkkouutiset

Kansainvälinen koalitio on tukenut muun muassa Irakin asevoimia taistelussa ISIS:iä vastaan. / CJTFOIR / X

Kenraali varoittaa ISISin uudesta noususta

Terroristijärjestön arvioidaan kiihdyttäneen toimintaansa vuodenvaihteen jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iranan tukemat sotilaalliset ryhmittymät ovat lisänneet nopeaan tahtiin hyökkäyksiään Yhdysvaltain tukikohtia vastaan Syyriassa, Irakissa ja Jordaniassa.

Sunnuntaina kolme amerikkalaissotilasta kuoli ja yli 30 loukkaantui räjähdelennokki-iskussa Tower 22 -tukikohtaan Jordanian pohjoisosissa.

Tämän lisäksi Jemenin huthikapinalliset uhkaavat Punaisenmeren kauppaliikennettä ohjus- ja lennokki-iskuillaan. Yhdysvaltain kenraalimajuri Joel Vowell varoittaa levottomuuksien lisäävän epävakautta koko Lähi-idän alueella.

Vowell johtaa terroristijärjestö ISIS:n vastaista kansainvälistä Inherent Resolve -operaatiota. ISIS:n arvioidaan lisänneen omia hyökkäyksiään 200 prosentilla viimeisten kolmen kuukauden aikana.

Joel Vowellin mukaan ISIS:n vastaiseen operaatioon osallistuvat joukot on pakotettu puolustuskannalle viimeaikaisten iskujen seurauksena.

– Taktisella tasolla huomion siirtyminen tarkoittaa, että ISIS:n terroristisolut ovat laajentaneet toimintaansa. Olemme nähneet hyökkäysten kiihtyvän Syyriassa ja Irakissa erityisesti viimeisten 60 päivän aikana, kenraalimajuri sanoi Timesin mukaan.

Israel on ilmoittanut, ettei se aio sallia Iranin läsnäolon laajentamista Syyriassa. Maan kerrotaan tehneen hiljattain ilmaiskun, jossa sai surmansa useita iranilaisia neuvonantajia.

Syyrian puolustusministeriö syytti tapauksesta Israelia ja poisti myöhemmin tiedotteestaan maininnan iranilaisista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)