Verkkouutiset

Kenraali kehottaa Donald Trumpia valmistautumaan iskuun Kim Jong-unia vastaan

Eläkkeellä olevan amerikkalaiskenraali ehdottaa ennaltaehkäisevää iskua Pohjois-Korean ydinaseuhkan tuhoamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen Etelä-Korean joukkojen entisen komentajan mukaan Donald Trumpin hallinnon on oltava valmis tekemään ennaltaehkäisevä isku Pohjois-Koreaa vastaan ennen kuin maa testaa pitkän kantaman ohjusta, jolla voidaan hyökätä Yhdysvaltojen mantereelle.

– En usko, että Kim Jong-uni saadaan muuttumaan puhumalla tai diplomatialla, eläkkeellä oleva armeijan kenraali Walter Sharp sanoi Center for Strategic and International Studies -ajatushautomon paneelikeskustelussa.

Sharp on huolissaan Pohjois-Korean kehittelemästä Taepodong-2-ohjuksesta, jonka Pohjois-Korea saattaa laittaa laukaisualustalle, kertoo military.com-uutissivusto.

Hänen mukaansa ohjus pitää tuhota, koska Yhdysvallat ei voi olla varma, kantaako ohjus satelliittia vai ydinkärkeä.

Sharp totesi myös, että Yhdysvaltojen on oltava valmis vastaamaan musertavalla sotilaallisella ylivoimalla, jos Pohjois-Korea kostaisi ohjuksen tuhoamisen.

– Jos Kim vastaa ohjuksensa tuhoamiseen, hänen pitäisi tietää, että hän saa vastaansa paljon muutakin, jota hän pelkää.

Sharpin mukaan Yhdysvallat ei voi luottaa pelkästään ohjuspuolustusjärjestelmiin Pohjois-Korean pitkän kantaman ohjusten torjumiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)