Verkkouutiset

”Kekkosslovakkista puhetta” – Antti Rinteelle täystyrmäys

Kokoomuksen mepin mukaan SDP:n puheenjohtajan kommentti ei kuulu itsenäiseen EU-valtioon.

Petri Sarvamaan mukaan Antti Rinteen kommentit Suomeen kaavaillusta suursotaharjoituksesta osoittavat, ettei mikään ole suojassa poliittiselta opportunismilta.

– ”Sotaharjoitus saatetaan tulkita poliittisena viestinä” -tyyppinen kekkosslovakkinen puhe vahingoittaa maamme turvallisuuspoliittista asemaa, eikä kuulu itsenäisen EU-valtion retoriikkaan, Sarvamaa tviittaa.

SDP:n puheenjohtaja Rinne arvosteli tiistaina puolustusministeri Jussi Niinistön toimintaa.

– Hän hamuaa reserville sotilasaseita kotiin, siis suojeluskuntalaitoksen palauttamista ja esittää – itse asiassa asettaa UTVA:n tapahtuneen tosiasian eteen – suursotaharjoitusta vuonna 2020, eli kaikissa tapauksissa eduskuntavaalien jälkeisen uuden hallituksen ajalle. Hän esittää Yhdysvaltain puolustusministerille kutsun osallistua harjoitukseen ja hankkii sille hyväksyntää pohjoisten kumppaneiden kokouksessa, Rinne kirjoitti MTV:n Nettivieras-kolumnissaan.

Rinteen mukaan ”kansainvälinen harjoitustoiminta saattaa ja varsin usein sisältää elementtejä, joita muualla kuin Suomessa tulkitaan”.

– Ne siis saatetaan ymmärtää poliittisina viesteinä lännessä, etelässä tai idässä, hän totesi.

Jussi Niinistö tyrmäsi Rinteen puheet Verkkouutisille tiistaina täytenä pötynä. Hän totesi toimineensa harjoitteluasiassa puolustusministerin toimivaltuuksien puitteissa. Niinistö ei myöskään ole esittänyt suojeluskuntien palauttamista tai aseiden antamista kotiin reserviläisille.

Uusimmat
MAINOS