Verkkouutiset

KD:n Peter Östman: Meitä ei pyydetty mukaan hallitusneuvotteluihin

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan puolue olisi vaatinut muutoksia useissa eri kysymyksissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei esittänyt kristillisdemokraateille kutsua hallitusyhteistyöhön missään vaiheessa, sanoo kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman. Hän kertoo pitäneensä huhuja vaihtoehtoisesta suunnitelmasta Halla-ahon valinnan varalta aluksi vitsinä.

– Useamman toimittajan esitettyä kysymyksiä siitä miten suhtaudumme asiaan, aloin ajatella, että joko huhuille vaihtoehtoisesta strategiasta on katetta tai sitten joku halusi provosoida meitä, Östman sanoo blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän päätti odottaa rauhassa.

Timo Soini kommentoi lauantaina, että hän aikoo jatkaa ulkoministerinä. Tämä vahvisti epäilyksiäni siitä, että on olemassa toinen suunnitelma. Toinen syy oli hiljaisuus pääministeripuolueen suunnalta. Kukaan ei ottanut meihin yhteyttä, vaikka useat mediat kertoivat, että KD ja RKP ovat mahdollisia uusia hallituskumppaneita.

Sunnuntai-iltana pääministeri soitti Östmanin mukaan kaikille oppositiojohtajille ja antoi tilannekatsauksen.

– Tässäkään vaiheessa ei ollut puheita tunnustelukierroksesta. Tiistai-aamuna pidimme varmuuden vuoksi ylimääräisen ryhmäkokouksen. Päätimme kuitenkin, ettemme tee yhtään mitään, ennen kuin kuulemme pääministeriä samana iltana ja mikäli hallitustunnustelut alkavat.

Illalla lisätietoa tuli. Keskusta ja kokoomus jatkaisivat hallitustyötä yhdessä 20 aikaisemman perussuomalaisen kanssa. Östman pitää ratkaisua kriisiin käytännöllisenä.

– Lyhyellä tähtäimellä ratkaisu antaa jatkuvuutta päätöksentekoon ja tämän pitäisi tukea talouskasvua, mikä vihdoin on lähtenyt käyntiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)