Verkkouutiset

KD-kannattajat suopeimpia Natolle – ”tämä ei sinänsä yllätä”

Kristillisdemokraattien ryhmäjohtaja Peter Östman ei yllättynyt Alman lehtien Nato-gallupista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien ryhmäjohtaja Peter Östman ei yllättynyt Alman lehtien Nato-gallupista, jonka mukaan kristillisdemokraattien kannattajat suhtautuvat myönteisimmin Suomen Nato-jäsenyyteen.

– Tämä ei sinänsä yllätä minua. Meillä on käyty Natosta keskustelua puoluekokouksessakin ja nuorisojärjestössämme suhtaudutaan hyvin positiivisesti Natoon, kertoo Östman.

Östmanin mukaan mitään radikaalia liikahdusta Naton suuntaan puolueen piirissä ei ole kuitenkaan tapahtunut.

Alman lehdet julkaisi eilen torstaina Nato-gallupin, jossa kysyttiin myös, mitä puoluetta vastaaja äänestäisi tällä hetkellä eduskuntavaaleissa.

Kristillisdemokraattien äänestäjät ohittivat kyselyssä kokoomuslaiset Nato-myönteisyydellään.

Kristillisdemokraatteja äänestävistä 51 prosenttia ilmoitti kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä, kun kokoomuslaisista näin vastasi 37 prosenttia.

Kristillisdemokraattien äänestäjistä lisäksi noin kolmannes oli epävarma Nato-kannastaan, mikä oli suurin luku verrattuna muihin puolueisiin.

Kristillisdemokraattien äänestäjistä Natoon liittymistä vastusti 19 prosenttia, kun kokoomuksen kannattajien kohdalla luku oli selvästi suurempi, 54 prosenttia.

Nykylinjaus ei kannata Natoa

Kristillisdemokraatit ovat linjanneet ulko-, turvallisuus- ja kehityspoliittisessa ohjelmassaan, ettei puolue ”näe tarvetta viedä maatamme sotilasliittoumien jäseneksi”. Naton kehitystä kuitenkin seurataan ja puolustuspoliittisille ratkaisuille pitää olla ”kansalaisten selkeän enemmistön tuki”.

– Tämä linjaus on voimassa, kunnes toisin päätetään, Östman toteaa.

Östmanin mukaan mahdollinen uudelleen arvioinnin paikka voi olla siinä vaiheessa, kun Ilkka Kanervan (kok.) parlamentaarinen puolustusryhmä vetää johtopäätöksiä työstään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)