Verkkouutiset

Sanna Marin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kävisikö koti, uskonto ja isänmaa? Näin vastaa Sanna Marin

SDP:n puheenjohtajan mielestä politiikalle on parempi toinen arvopohja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja pääministeri Sanna Marin on vastannut Helsingin Sanomain vaalikoneeseen. Marin on ehdolla kuntavaaleissa Tampereella.

Vaalikoneen 24. kysymys tai väittämä, johon ehdokkaiden tulee ottaa kantaa, on ”Perinteiset arvot – kuten koti, uskonto ja isänmaa – muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sanna Marinin vastaus tähän on ”täysin eri mieltä”.

– Sosialidemokraattiset arvot kuten vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle, Sanna Marin kirjoittaa selvitykseksi.

Toisaalla vaalikoneessa Marin on täysin samaa mieltä väitteestä, että ”jos tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto”.

– Palveluiden heikentämisestä kärsivät kaikkein eniten jo valmiiksi heikommassa asemassa olevat ihmiset. Siksi veropohjan vahvistaminen on palveluista leikkaamista parempi vaihtoehto, Marin perustelee.

Väittämästä ”nykyisen kaltaiset palvelut ja sosiaalietuudet ovat pitemmän päälle liian raskaita julkiselle taloudelle” Marin on täysin eri mieltä.

Väittämästä ”kunnassani on tärkeämpää huolehtia yksityisautoilun edellytyksistä kuin joukkoliikenteestä” Sanna Marin on niin ikään täysin eri mieltä.

– Liikenteen ja liikkumisen kehittämisessä on panostettava erityisesti joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn ja kävelyyn. Asuinalueet tulee suunnitella niin, että arjen palvelut, harrastukset ja työpaikat ovat saavutettavissa julkisen ja kevyen liikenteen keinoin, SDP:n puheenjohtaja perustelee.

Hän on eri mieltä myös siitä, että ”Tampereen kaupungin pitää tehdä voitavansa, jotta kaupungin keskustaan pääsisi helposti autolla”:

– Kaupungin keskustan pitää olla kaikkien saavutettavissa ja sinne pitää päästä kulkemaan helposti. Tärkeintä on huolehtia sujuvasta joukkoliikenteestä ja kevyen liikenteen yhteyksistä.

Ylen vaalikoneessa Sanna Marin on täysin samaa mieltä siitä, että ”kouluissa pitää olla vähintään kerran viikossa kasvisruokapäivä”.

”Jokseenkin eri mieltä” Marin on väittämästä ”koulun on pidettävä yllä kristillisiä perinteitä”.

Sanna Marin katsoo Ylen vaalikoneessa myös, että kunnan pitää järjestää liputus Pride-tapahtuman kunniaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)