Verkkouutiset

Kauppalehti: Suomalaispanimo Viroon ministerin pelottelun vuoksi

Suomalaisyrittäjien mielestä peruspalveluministeri Susanna Huovinen on myrkyttänyt ilmapiirin ja uskon suomalaisoluen vientimahdollisuuksiin, kertoo Kauppalehti.

Alle kolmekymppiset, akateemisesti koulutetut suomalaismiehet ovat perustamassa olutpanimoa Viroon. Osasyyksi he mainitsevat peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) alkoholipuheet.

Viroon perustettavan Sori Brewing -pienpanimon takana ovat Pyry Hurula, Heikki Uotila ja Samu Heino. He kertovat Kauppalehdelle, että Viroon muuttoa vauhditti Huovisen ”pelottelukulttuuri, joka on myrkyttänyt ilmapiirin kehitykselle ja uskon suomalaisen olutviennin mahdollisuuksiin”.

Sori Brewing Finland Oy julkisti osakeannin panimon perustamiseksi tammikuun puolivälissä. Osakkeita merkittiin viikossa yli 68 000 euron edestä. Joukkorahoitus oli yksi Suomen nopeimmin kerätyistä alallaan. Tavoitteena on kerätä 600 000 euroa.

Idean panimon perustamiseen miehet saivat kansainvälisestä pienpanimobuumista. Maailmalla käsityöläisoluiden kysyntä kasvaa merkittävästi vuosittain.

Uusimmat
MAINOS