Verkkouutiset

Kauppakamarin mukaan uusi WTO-sopu vahvistaa Suomen vientiä

Suomen viennin kilpailukyky vahvistuu tullauksen byrokratiaa karsivan WTO-kauppamenettelysopimuksen ansiosta, uskoo Kansainvälisen kauppakamarin ICC Suomen maajohtaja Timo Vuori.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos vientiprosessikulut vähenevät 10-15 prosenttia, helpottaa se suomalaisten tuotteiden pääsemistä kansainvälisille markkinoille. Esimerkiksi Venäjä, Intia, Kiina ovat maita, joissa tullaus väistämättä nopeutuu ja vienti helpottuu, Timo Vuori arvioi.

Hänen mukaansa viennin ohella myös tavaroiden tuontiprosessit helpottuvat EU:n ulkopuolisissa maissa, mikä hyödyttää suomalaista kuluttajaa ja suomalaista vientiteollisuutta.

– Tullauksen byrokratian karsiminen ja siihen liittyvä korruption ehkäiseminen vahvistaa väistämättä suomalaisten yritysten pärjäämistä kansainvälisessä kaupassa.

WTO-kauppasopimus tulee voimaan tänään keskiviikkona, neljä vuotta sen solmimisen jälkeen. Sopimuksen voimaantulo vaati 110 maan hyväksynnän. Samalla kuitenkin varmistui sopimuksen maailmanlaajuinen soveltaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)