Verkkouutiset

Katri Kulmuni: Ei tule hallituskriisiä

Keskustan puheenjohtajan mukaan al-Holin lasten ja äitien erottamisen oikeudellista perustaa on selvitettävä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni vahvistaa aiemman linjansa siitä, että Syyrian al-Holin leiriltä tulisi pyrkiä kotiuttamaan lapset, mutta äitejä ei tulisi auttaa palaamaan Suomeen.

Kulmuni totesi torstaina toimittajille eduskunnassa, että asiassa ei ole eilisestä tapahtunut muutosta ja äitien ja lasten erottamisen oikeudellista perustaa on tarpeen selvittää. Mitään lisättävää hänellä ei tähän ollut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kulmunilta kysyttiin myös, ”onko keskustalla jotain yhteistä linjaa” al-Holin asiassa.

– Hallituksessa tämän asian valmistelusta vastaa ulkoministeri, ja teidän täytyy häneltä kysyä. Me olemme hallituspuolueena mukana siinä yhteisessä työssä ja sanoin eilen, että keskustan mielestä täytyy nyt etsiä sitä oikeusperustaa tässä, kuinka tarvittaessa voidaan vaikka äidit ja lapset erottaa. Oikeusperustaa samalla lailla kuin kaikissa muissakin pohjoismaissa nyt on syytä etsiä, hän vastasi.

Katri Kulmuni kiisti kysyttäessä, että al-Holista olisi tulossa hallituskriisi.

– Ei pukkaa (hallituskriisiä).

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) oli torstaina selvittämässä al-Holin asiaa eduskunnassa.

Kun Kulmunilta kysyttiin, onko tänään tulossa linjausta siitä, mitä keskusta haluaa, vastasi hän, että ulkoministeri Haaviston kanssa käydään keskustelua.

– Hän ymmärtääkseni keskustelee kaikkien muidenkin eduskuntaryhmien kanssa, Kulmuni jatkoi.

Keskustan kanta al-Holin leiriläisten kotiuttamiseen on herättänyt kysymyksiä hallituksen sisäisistä erimielisyyksistä. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat vastasivat torstaina hajanaisesti Verkkouutisten kysymyksiin aiheesta.

SDP:n Antti Lindtman totesi vain, että ”pallo on hallituksella” eikä suostunut vastaamaan tarkempiin kysymyksiin al-Holista. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen mielestä kysymys on viranomaisasiasta, josta ei tule päättää poliittisesti. Vihreiden Emma Kari taas viestitti avustajansa välityksellä, että ”meille lapsen etu menee aina edelle”.

RKP:n Anders Adlercreutz puolestaan sanoi oikeuskanslerin paaluttaneen hyvin ”oikeudellisen tilanteen jonka puitteessa tulee toimia”. Hänen mukaansa RKP:n eduskuntaryhmä kokoontuu tänään ja keskustelee asiasta.

Suvi Hautanen & Kasperi Summanen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)