Verkkouutiset

Rajatut liikuntamahdollisuudet heijastuvat tiettyjen urheiluvälineiden myyntiin. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Käsipainojen kysyntä räjähti nelinkertaiseksi vuodessa

Koronarajoitukset ovat lisänneet kiinnostusta kotitreenaamiseen.

Kuntosalien ja uimahallien sulkeminen on ohjannut suomalaiset liikkumaan laduille ja luistelujäille, mikä on heikentänyt paikoin talviurheiluvälineiden saatavuutta.

Hintaopas-sivuston mukaan maastohiihtosuksien suosio on kasvanut koronarajoitusten myötä 54 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Kuluttajat ovat olleet kiinnostuneita erityisesti voiteluvapaista korvapohjasuksista.

– Maastohiihdon suosiossa nähtiin räjähdysmäinen kasvu jo viime talvena, ja parin hyvälumisen talven myötä laji rantautui enemmän myös Etelä-Suomeen. Suosion kasvulle ei näy loppua: viimeistään nyt laduille suuntaavat myös uudet ikäluokat sekä hiihtoa aiemmin vieroksuneet. Kotimaan matkailun myötä myös Lapin lomat ovat kovassa huudossa, ja reissuille halutaan hyvät välineet, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett toteaa tiedotteessa.

Jääkiekkomailojen haut ovat kasvaneet 138 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, lumikenkien 46 prosenttia, lumilautojen 30 prosenttia ja laskettelukypärien haut 36 prosenttia.

Vielä suurempi kysyntäpiikki on nähty oman kodin treenimahdollisuuksien kohentamisessa. Käsipainoja ja tankoja on etsitty verkosta 430 prosenttia viime vuotta enemmän ja juoksumattoja 17 prosenttia enemmän. Vertailu pohjautui tammikuun 1. ja 11. päivän välillä tehtyihin hakuihin vuonna 2021 ja 2022.

Matinvesi-Bassettin mukaan vuoden alku on perinteisesti vilkkainta salisesonkia.

– Nyt kun epävarmaa ja vaihtelevaa pandemiatilannetta on jatkunut jo pari vuotta, yhä useampi on käsipainojen ja tankojen ohella valmis panostamaan myös suurempiin ja kalliimpiin kuntoilulaitteisiin, Liisa Matinvesi-Bassett sanoo.

Uusimmat
MAINOS