Verkkouutiset

Kansanedustajien enemmistö perustulon kannalla

Ylen vaalikonevastausten perusteella enemmistö uusista kansanedustajista kannattaa perustuloa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiasta kertoo BIEN Finland -Suomen perustuloverkosto ry tiedotteessaan.

Yhdistys selvitti uuteen eduskuntaan valittujen kansanedustajien suhtautumista perustuloon. Edustajien perustulokantaa kartoitettiin vaalikoneen vastauksesta kysymykseen ”Suomessa on siirryttävä perustuloon joka korvaisi nykyisen sosiaaliturvan vähimmäistason”. Perustuloa kannattaa vastausten perusteella niukkaenemmistö uudessa eduskunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

105 kansanedustajaa vastasi väittämään olevansa joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä. Täysin samaa mieltä oli 30 edustajaa ja jokseenkin samaa mieltä 75. Täysin eri mieltä oli 18 edustajaa. Valituista edustajista kuusi ei vastannut kysymykseen.

Puolueittain perustulon kannatus on vahvinta Vihreissä, jonka koko eduskuntaryhmä on täysin samaa mieltä väittämän kanssa. Keskustan eduskuntaryhmästä selkeä enemmistö (40 edustajaa) kannattaa perustuloa. Keskustalaisista viisi on täysin ja 35 jokseenkin samaa mieltä, seitsemän jokseenkin eri mieltä, mutta yksikään ei ollut täysin eri mieltä väitteen kanssa.

Vasemmistoliiton edustajista kahdeksan on täysin samaa mieltä ja loput neljä jokseenkin samaa mieltä. Myös Perussuomalaisista kaksi kolmasosaa (22 edustajaa) oli väitteen kanssa jokseenkin tai täysin samaa mieltä.

Suomen perustuloverkoston mukaan e2 -ajatuspajan tammikuussa teettämä kysely osoittaa, että myös suurin osa kansasta on perustulon kannalla.

“Tilanteessa jossa sekä eduskunta että suurin osa suomalaisista kannattaa perustuloa, on asiaa todella syytä lähteä edistämään tulevalla hallituskaudella”, toteaa Suomen perustuloverkoston puheenjohtaja Otto Lehto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)