Verkkouutiset

Euroopan neuvosto Strasbourgissa. LEHTIKUVA/FREDERICK FLORIN

Kansanedustajan mukaan ilmiantajat tuottavat suurta hyötyä paljastamalla korruptiota

Euroopan neuvosto selvityttää, miten väärinkäytöksiä paljastavia ilmiantajia voitaisiin suojella paremmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) on valittu Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen raportoijaksi selvittämään, miten väärinkäytöksiä paljastavia ilmiantajia voitaisiin paremmin suojella.

”Ensuring better protection of whistle-blowers in Europe” -raportissaan Mikkonen analysoi lainsäädännön nykytilan Euroopan neuvoston jäsenmaissa, tunnistaa puuttuvat kohdat lainsäädännöstä ja tekee konkreettisia parannusehdotuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ilmiantajat tuottavat yhteiskunnalle suurta hyötyä paljastamalla korruptiota ja väärinkäytöksiä yrityksissä ja julkisella sektorilla. Olen otettu tästä tehtävästä, joka avaa ennennäkemättömällä tavalla minulle EU lainsäädäntöä ja eri maiden tilannetta. Pääsen myös käyttämään laajaa kielitaitoani, sillä kirjoitetaanhan raportti, päätöslauselma ja suositukset ranskaksi ja englanniksi, Mikkonen toteaa tiedotteessa.

Mikkonen valittiin raportoijaksi Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen oikeudellisten ja ihmisoikeusasiain komitean kokouksessa Pariisissa tiistaina 21. toukokuuta.

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on aiemmin antanut kolme päätöslauselmaa ja kolme suositusta ilmiantajien suojaamisesta. Yleiskokouksen kannanottojen jälkeen Euroopan neuvoston ministerikomitea hyväksyi aihetta koskevan suosituksen, Euroopan unioni direktiivin ja monet EU-jäsenmaista ottivat kansalliseen lainsäädäntöönsä osia direktiivistä ja Euroopan neuvoston suosituksista.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)