Verkkouutiset

Nuoret käyttävät älypuhelimia. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

Kansanedustajan mukaan aikuisten on kuunneltava nuoria

SDP:n Juha Viitalan mielestä kouluturvallisuudesta ja -rauhasta pitää tehdä todellisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Juha Viitala (sd.) korostaa koulurauhan ja yhteisöllisyyden merkitystä nuortemme hyvinvoinnille ja oppimiselle. Kuunteleminen ja läsnäolo ovat avainasemassa tässä työssä.

Eduskunnassa käsiteltiin keskiviikkona keskustelualoitetta koulurauhasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Aikuisten on kuunneltava nuoria ja oltava aidosti läsnä heidän elämässään. Kannustankin kysymään nuorilta, miten he voivat. On osoitettava aitoa kiinnostusta siihen, mitä nuorille todella kuuluu, Viitala toteaa tiedotteessa.

Nuoret ottavat niin tietoisesti kuin alitajuntaisesti paljon mallia lähipiirinsä aikuisten näyttämästä esimerkistä. Aikuisten tulisikin Viitalan mielestä miettiä, millaisena heidän oma toimintansa näyttäytyy nuorten silmin.

Huoli koulujen hyvinvointi- ja turvallisuushaasteista on kasvanut.

– On tärkeää toimia nyt, jotta jokainen lapsi ja nuori voi tuntea olonsa turvalliseksi ja kuuluvaksi osaksi kouluyhteisöä, Viitala sanoo.

– Lapset ja nuoret ansaitsevat paremman huomisen. Meidän on taattava, että koulutus ja jatkuva oppiminen ovat kaikkien saavutettavissa. Eriarvoisuus ei saa olla esteenä missään tilanteessa.

Hänen mielestään koulurauha ei saa olla vain sanahelinää, vaan sen pitää olla aito lupaus. Jokainen investointi koulutukseen on investointi Suomen tulevaisuuteen.

Viitala korostaa myös opettajien ja koulujen henkilökunnan jaksamisen sekä nuorten kokeman välittämisen merkitystä.

– Lopuksi haluan korostaa, että meidän on toimittava nyt. Emme voi odottaa huomiseen, sillä jokainen päivä on tärkeä. Meidän on tehtävä kouluturvallisuudesta ja -rauhasta todellisuutta, ei vain unelmaa.

– Yhdessä voimme vaikuttaa ja luoda paremman tulevaisuuden nuorillemme.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)