Verkkouutiset

Kansanedustaja varoittaa: Venäjältä viisumitta saapuvien tulo lopetettava keinolla millä hyvänsä

Lappilaisen kansanedustajan mielestä Suomesta on muodostumassa uusi Kreikka.

Kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) mukaan on varauduttava massamaiseen laittomaan maahantuloon maarajojen kautta. Hänen mukaansa ”samoin on lopetettava Venäjältä viisumitta saapuvien tulo Suomeen; keinolla millä hyvänsä”.

– On myös välttämätöntä, että vastaanottokeskuksissa tapahtuvaa valvontaa kiristetään. Suomesta on hyvää vauhtia muodostumassa uusi Kreikka, jonka kautta saavutaan Schengen-alueelle, Kärnä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Kansanedustaja sanoo Venäjän politiikan muutosta asiassa äärimmäisen huolestuttavaksi.

– Mikäli viisumitta maahan saapuvien tulo ei seuraavien viikkojen aikana lopu, on valtionjohdon tehtävä ainoa mahdollinen päätös tilanteen lopettamiseksi ja rajoitettava maateitse tapahtuvaa henkilöliikennettä maiden välillä.

– Suomeen on saapunut Venäjältä ihmisiä yli 30:stä eri kansalaisuudesta ja tämä itsessään indikoi, että maasta on tullut välietappi matkalla kohti Eurooppaa. Suomen ja Venäjän vastainen raja näyttää olevan tällä hetkellä nopein ja turvapaikanhakijoiden kannalta edullisin reitti Eurooppaan. Tällä hetkellä talvi rajoittaa tulijoiden saapumista, mutta kesä on pian edessä. Tilanne on saatava välittömästi hallintaan, Mikko Kärnä toteaa.

– Mikäli sana Suomen ”auki” olevista rajoista leviää, tulee tulijoiden määrä entisestään lisääntymään. Komissio on esittänyt toimenpiteitä asian suhteen, mutta nämä toimenpiteet tulevat jälleen aivan liian myöhään.

Kärnä sanoo toivoneensa, että tasavallan presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa olisi siirtänyt keskustelun uusille urille mutta ”viime viikot eduskunnassa ovat osoittaneet, että tämä toivo oli turha”.

– Ääripäät dominoivat edelleen keskustelua kukin omista poteroistaan vailla tolkun häivääkään.

Uusimmat
MAINOS