Verkkouutiset

Kansanedustaja vaatii toimia lääkepulan taltuttamiseksi

Sari Sarkomaan mukaan lääkkeiden saatavuus apteekeista on heikompi kuin koskaan aikaisemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoselta (vas.) vaaditaan toimia yhä pahenevan lääkepulan taltuttamiseksi.

– Lääkkeitä on nyt vaikeampi saada apteekeista kuin koskaan aikaisemmin. Syöpä-, verenpaine- ja kipulääkkeitä, e-pillereitä ja adrenaliinikyniä. Tässä muutama lääkeryhmä, joissa on ollut saatavuusongelmia. Ongelma pahenee, Sari Sarkomaa kirjoittaa Facebookissa.

Hän kehottaa hallitusta tarttumaan Lääkäriliiton ja Apteekkariliiton tuoreisiin ehdotuksiin. Apteekkariliiton mielestä tilannetta voitaisiin kohentaa apteekkien nykyistä laajemmilla oikeuksilla vaihtaa lääkkeitä.

– Lääkepulaa helpottaisi esimerkiksi, jos apteekit voisivat vaihtaa lääkkeen saatavilla olevaan vahvuuteen ja sovittaa annoksen sen mukaan ilman yhteydenottoa lääkäriin. Vastaava käytäntö on jo voimassa Norjassa. Asiassa on syytä edetä varsinkin, kun Lääkäriliittokin on asiaa kannattanut. Lääkäriliitto on ehdottanut, että [Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus] Fimea ja sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistaisivat apteekkeja asiasta, Sarkomaa toteaa.

https://www.facebook.com/sari.sarkomaa/posts/2926919657341761

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)