Verkkouutiset

Kansanedustaja vaatii kutsuntoja myös naisille

Kokoomuksen Outi Mäkelän mielestä kutsuntojen laajentaminen naisiin lisäisi yhdenvertaisuutta.

– Maanpuolustus ei ole vain miesten asia, vaan tahdon asia. Kutsunnat tulisi laajentaa koskemaan myös naisia, kansanedustaja Outi Mäkelä kirjoittaa Facebookissa (alla).

Hänen mukaansa käytäntö lisäisi yhdenvertaisuutta ja sillä saavutettaisiin helposti koko ikäluokka.

Outi Mäkelä kertoo Pirkanmaalla muutama vuosi sitten kokeillusta mallista. Siinä kaikille kutsuntaikäisille naisille lähetettiin kutsu vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Kokeilu nostatti Mäkelän mukaan selvästi naisten kiinnostusta asepalvelusta kohtaan.

– Pääesikunta on kuitenkin torjunut tähän asti naisten kutsunnat vedoten hallitsemattomasti lisääntyvään haluun suorittaa asepalvelus, hän kirjoittaa.

Mäkelän mukaan ”nihkeys uudistusta kohtaa on ristiriitainen ja vaikuttaa enemmän asenteelliselta kuin järkiperusteiselta”.

– Nuorten miesten fyysisen kunnon laskiessa olisi ehdottoman tärkeää saada kaikkein motivoituneimmat ja parhaassa kunnossa olevat palvelukseen sukupuolesta riippumatta.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)