Verkkouutiset

Kansanedustaja kehottaa miehiä oman edun vuoksi naisten vapautusrintamaan

Kansanedustaja Anna Kontulan mielestä pariutumisen vaikeutta netissä surevien miesten ehkä kannattaisikin osallistua naisten vapautusrintamaan.

Vasemmistoliiton Anna Kontula kirjoittaa Aamulehdessä otsikolla ”Lisää tasa-arvoa, enemmän seksiä”.

Tutkija-kansanedustajan mielestä netissä pariutumisen vaikeutta surevien heteromiesten ”ehkä kannattaisikin osallistua naisten vapautusrintamaan ja toimia näiden naisten seksuaalisuutta kontrolloivien rakenteiden purkamiseksi. Jos ei tasa-arvon, niin ainakin seksin tähden”.

Kontula sanoo miesten nettiyhteisöjä, joiden kantava teema on heteroseksin saamisen vaikeus, ilmiöksi. Niissä jää hänen mielestään pohtimatta, ajaako jokin naisia seksuaaliseen passiivisuuteen ja mitä asialle voisi tehdä.

Myös pariutumisen vaikeutta surevat miehet kärsivät hänen mukaansa välillisesti naisia seksittömään elämään ajavasta sosiaalisesta paineesta ja huorastigmoista.

Kansanedustaja sanoo oman huomionsa kiinnittyvän siihen, että ”palstoilla seksiin kelpaava nainen on yleensä 16-40-vuotias, korkeintaan normaalipainoinen baaripörrääjä”.

”Keski-ikäinen nainen on kulttuurissamme eroottisesti näkymätön”, Kontula toteaa.

Kansanedustaja valittelee, ettei Suomessa ole Euroopan maiden perinnettä, jossa miehet kehuvat lähipiirinsä naisia mummoikään asti.

Uusimmat
MAINOS