Verkkouutiset

Sanna Marin. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Kansanedustaja ihmettelee pääministerin kertomaa: Joku tässä ei tunnu uskottavalta

Kokoomuksen Timo Heinonen kysyy, voiko todella olla niin, ettei Sanna Marinia kyetty tavoittamaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen ihmettelee, miten tietoa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronavirustartunnasta ja siihen liittyvästä ohjeesta välttää kontakteja ei saatu kulkemaan pääministeri Sanna Marinille (sd.) lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Seiskan mukaan Marin juhli tuolloin helsinkiläisessä yökerhossa aamuyöhön asti.

– Joku tässä ei nyt tunnu uskottavalta? Voiko todella olla niin, että pääministeri ⁦Sanna Marin on tällaisia aikoja ⁦valtioneuvoston turvallisuusyksikön tavoittamattomissa? Mitä kaikkea voisikaan tällaisena aikana tapahtua?, Heinonen kysyy Twitterissä.

Hän viittaa Iltalehden juttuun, jossa Marin kertoo, ettei hän saanut tietoa kontaktien välttämisestä, koska valtioneuvoston turvallisuusyksikön tekstiviestit asiasta tavoittivat hänet vasta sunnuntaina. Marinin mukaan hänellä ei ollut mukanaan valtioneuvoston puhelinta, johon viestit lähetettiin. IL:n mukaan viestejä tuli lauantaina kaksi. Ensimmäinen noin kello 20 ja toinen noin kello 22.

Helsingin Sanomien mukaan Marin sai kuitenkin tiedon ulkoministeri Haaviston tartunnasta puhelimitse valtiosihteeriltään Henrik Haapajärveltä noin kello 19.20. Marinin mukaan Haapajärvi ei kuitenkaan ohjeistanut häntä välttämään kontakteja.

–  Minun itse olisi pitänyt käyttää siinä parempaa harkintaa, Sanna Marin vastasi HS:n kysymykseen siitä, oliko virhe luottaa puhelimitse saatuun tietoon.

Marin kertoi sunnuntaina illalla Iltalehdelle Haapajärven nimenomaisesti todenneen, ettei ministereille tule erityistoimenpiteitä eikä heitä aseteta karanteeniin, koska kaikilla on kaksi rokotetta.

–  Eli olen saanut tällaisen suullisen informaation eilen itse, ja en ole sitä osannut kyseenalaistaa, koska samankaltainen toimintamalli on myös yleisesti kansalaisten osalta käytössä. Että jos olet kahdesti rokotettu, niin kaikkia altistuneita ei esimerkiksi määrätä testiin, vaan mikäli sitten lääkäri arvioi, että on käytävä testissä, Marin kertoi IL:lle.

Pääministeri on kertonut Twitterissä alkaneensa noudattaa ohjetta kontaktien välttämisestä saatuaan sen sunnuntaina. Marin kertoi sunnuntain koronatestinsä tuloksen olleen negatiivinen.

Uusimmat
MAINOS