Verkkouutiset

Neste on tiedottanut huoltoasemista, joilla on pulaa joistain polttoaineista. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Kansan tuki poliittisille lakoille sulaa”

Lakoilla on kansanedustajan huomion mukaan jo selvästi enemmän vastusta kuin kannatusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kirjoittaa sivuillaan Helsingin Sanomain pääsiäisviikolla julkaisemasta gallupista. Sen tulosten mukaan nyt 45 prosenttia vastustaa poliittisia lakkoja ja 39 prosenttia kannattaa niitä, vaikka niistä onkin haittaa ihmisten arjelle ja yrityksille.

– Kansan tuki poliittisille lakoille sulaa, Timo Heinonen katsoo kannatusnumeroiden kehityksestä.

– Eduskunnassa on enemmistön tuki työelämän uudistamisesityksille ja toimille talouden tervehdyttämiseksi ja velkaantumisen taittamiseksi. Merkille pantavaa HS:n kyselyssä oli kuitenkin sekin, että ay-liikkeen toimet ovat menettäneet kannatustaan myös vihreiden ja keskustan kannattajien riveissä. Toimien välttämättömyys ja tärkeys nähdään siis laajemminkin kuin hallitus-oppositio -kysymyksenä.

Heinosen mukaan ”mielenkiintoista on sekin, että tuki horjuu nyt jo myös SDP:n kannattajien keskuudessa. Noin kolmannes sosialidemokraattien kannattajista ei enää anna tukea ay-liikkeen poliittisille lakoille”.

– Näyttääkin siltä, että tuki ja ymmärrys viikkoihin venyneille poliittisille lakoille sulaa laajasti suomalaisten keskuudessa. Ja tämän ymmärtää hyvin, sillä poliittiset lakothan on tarkoitettu lähinnä lyhyiksi päivän tai kahden mittaisiksi mielipiteenilmaisuksi eduskunnan toimia vastaan. Nyt ay-liike SAK:n johdolla on tehnyt niistä osan SDP:n oppositiopolitiikkaa ja näyttää siltä, että tätä toimintaa eivät enää tue edes kaikki SDP:nkään kannattajat.

Lasku SAK:n poliittisista lakoista on edustajan mukaan jo nyt noussut suomalaiselle yhteiskunnalle noussut miljardiluokkaan.

– Jokainen lisäviikko poliittisia lakkoja kasvattaa tuhoja niin maamme taloudelle kuin työllisyydellekin. Menetämme työpaikkoja pahimmillaan pysyvästi ja investoinnit karkaavat ulkomaille. Myös satamien lakkoilu on siirtänyt toimintaa muiden maiden satamiin. Tuhot ja haitat voivat olla pysyvämpiäkin?

Timo Heinonen huomauttaa. että SDP:n sisäisessä valtataistelussa näyttäisi eduskuntaryhmässä olevan ”varsin laajaa ja kovaakin vastusta” puheenjohtaja Antti Lindtmanin ja ryhmäjohtaja Tytti Tuppuraisen linjalle.

– Näyttääkin siltä, että edessä voi vielä olla eduskuntaryhmän sisäisiäkin poliittisia lakkoja, kun tyyli ja tapa toimia ei SDP:ssä muutu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)