Verkkouutiset

Kansalaispuolue: Kadonneet turvapaikanhakijat muodostavat merkittävän turvallisuusuhan

Kansalaispuolueen puheenjohtajat Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus arvostelevat Suomen turvapaikkapolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sami Kilpeläisen ja Piia Katteluksen mukaan Barcelonan torstaisen terrori-iskun pitäisi herättää päättäjät ehkäisemään ennalta vastaavan tapahtuminen Suomessa.

Heidän mukaansa Barcelonan iskun merkittävyyttä korostaa tieto siitä, että terroristijärjestö Islamilainen valtio on sanonut olevansa sen takana. Kansalaispuolueen mielestä tämä tosiseikka on huomioitava, kun arvioidaan suuren turvapaikanhakijamäärän vaikutuksia Suomen kansalliselle turvallisuudelle ja toimia turvallisuusuhkien ennalta ehkäisemiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Kattelus pitää Suomen hallituksen turvapaikkapolitiikkaa naiivina ja sisäisen turvallisuuden uhkiin varautumista riittämättömänä. Hänestä on käsittämätöntä, että samaan aikaan kohonneiden turvallisuusuhkien kanssa poliiseja on työttömänä 88.

– Työttömät poliisit on saatava töihin turvallisuusuhkien ennaltaehkäisemiseksi. Vuoden 2015 alusta lähtien vastaanottokeskuksista kadonneet turvapaikanhakijat muodostavat Suomelle merkittävän turvallisuusuhan, minkä myös Suojeluspoliisi on noteerannut nostamalla maamme uhka-arviota ”kohonneeksi, sanoo Kattelus.

Hänen mukaansa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ponneton toiminta syksyllä 2015 johti siihen, että maahamme tuli yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista vain murto-osalla on oikeus turvapaikkaan.

– Kun Suomi ei ole naapurimaista poiketen palauttanut osittaisia rajatarkastuksia, viime vuonnakin Suomeen tuli noin 6000 turvapaikanhakijaa. Hallituksen epäonnistuminen on asettanut suomalaiset vaaraan, minkä vuoksi siltä olisi toivonut aktiivisempaa otetta turvallisuusuhkien ratkaisemisessa, sanoo Kattelus.

Sami Kilpeläinen pitää hallituksen virheitä vakavina, mutta näkee aktiivisin toimin olevan vielä pelastettavissa paljon.

– Suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi rajatarkastukset on palautettava kaikille rajoillemme toistaiseksi sekä laittomien maassa olijoiden etsintää ja radikalisoituneiden ihmisten seurantaa on tehostettava, sanoo Kilpeläinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)