Verkkouutiset

Kännykkääkö ei saa kieltää koulussa? ”Tarvitaanko laki järjen käytön sallimisesta?”

Kansanedustaja Timo Heinonen on ällistynyt Opettajien ammattijärjestön kannasta, jonka mukaan koulun kännykkäkielto oppilailleen on laiton.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kirjoittaa blogissaan pitäneensä Opettajien ammatijärjestöä OAJ:ta, joka on hänen oma liittonsa, ” ihan kohtuuden ammattijärjestönä”.

– Mutta eilen yllätyin, kun OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen oli antanut Ylelle lausunnon, jonka mukaan Pellon koulun oppilailleen asettama, oppitunneille asetettu, kännykkäkielto on laiton, Timo Heinonen toteaa.

Pellon koulu asetti kiellon alkuviikosta, kun koulun oppilaat olivat kiusanneet puhelimilla. Kielto koski puhelimien tuontia oppitunneille ja rehtori Tarja Konola-Jokinen perusteli kieltoa kiusaamisen estämisellä.

OAJ:n mukaan kännykkäkielto on kuitenkin laiton, koska ”laki ei kiellä kännykän hallussapitoa” ja ”yksittäisen koulun säännöt eivät saa olla ristiriidassa lainsäädännön kanssa”.

OAJ vielä muistutti, että ”kännykkää ei ole luokiteltu vaaralliseksi esineeksi”.

– Nyt on kyllä pakko hämmästellä Opettajien ammattijärjestön kantaa. Vai onko OAJ todellakin sitä mieltä, että meidän pitää eduskunnassa säätää jokaisesta eri esineestä laki, joka sen tuomisen oppitunnille kieltää tai laki joka määrittelee onko ko. esine vaarallinen vai ei, Timo Heinonen kysyy.

Heinonen on otsikoinut blogikirjoituksensa ”Pitäisikö säätää laki, että OMAN JÄRJEN KÄYTTÖ ON SALLITTU.”

– Eikö, arvon OAJ, maalaisjärjen käyttö ole enää lainkaan sallittua? Ettekö te OAJ:ssa luota enää omiin opettajiinne?

Heinosen mukaan ”ei meidän kouluun saanut tuoda aikanaan välitunneille omia lelujakaan ja pelivälineitäkään rajattomasti. Lakikirjasta emme sitä katsoneet vaan me opettajat ihan maalaisjärjellä päätimme, että tarvitaanko koulupihassa skeittilautoja, potkulautoja tai pesäpallomailoja.”

Uusimmat
MAINOS