Verkkouutiset

Kaleva: PS:n Pohjois-Suomen järjestösihteerille rikostuomio

Perussuomalaisten Pohjois-Suomen järjestösihteerinä toimiva Joukamo Kortesalmi on saanut rikostuomion, kertoo sanomalehti Kaleva.

Oulun käräjäoikeus katsoo, että Joukamo Kortesalmi on esittänyt pohjoissuomalaisesta toimitusjohtajasta valheellisia väitteitä helmikuussa 2013 Kuusamossa.

Käräjäoikeus tuomitsi järjestösihteerin kunnianloukkauksesta 1475 euron sakkoihin. Lisäksi käräjäoikeus määräsi, että hänen on maksettava kärsimyskorvauksia loukkaamalleen toimitusjohtajalle 2000 euroa. Niin ikään järjestösihteerin pitää maksaa toimitusjohtajan oikeudenkäyntikuluja noin 4600 euroa.

Tuomio on seurausta Kortesalmen Kuusamon kaupunginvaltuustolle tekemästä kirjallisesta valtuustoaloitteesta, jonka Kortesalmi luki ääneen valtuuston kokouksessa 28. helmikuuta 2013. Aloite julkaistiin myös sanomalehdessä. Kortesalmi toimi tuolloin sekä kaupunginvaltuutettuna että kaupunginhallituksen jäsenenä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)