Verkkouutiset

Kainuussa on alkanut herätä epäilyjä Talvivaaran kaivoksen erinomaisuudesta

Kainuulaisten mielipiteet kaivosyhtiö Talvivaarasta ovat muuttuneet kahdessa vuodessa jonkin verran kriittisimmiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaivosyhtiö Talvivaara on teettänyt TNS Gallupilla kyselyn, jolla selvitetään kainuulaisten mielipiteitä kaivosyhtiöstä. Edellinen kysely tehtiin vuonna 2011.

Talvivaaran kaivosta pitää Kainuun talouden ja työllisyyden kannalta myönteisenä 80 prosenttia vastaajista, kun kaksi vuotta sitten näin ajatteli 91 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kaivosta kokonaisuutena arvioiden pitää Kainuulle myönteisenä asiana enää 54 prosenttia vastaajista, kun aiemmin luku oli 68 prosenttia.

Huoli ympäristöstä kasvanut

67 prosenttia vastaajista uskoo, että Talvivaaran kaivos uhkaa merkittävästi kainuulaisten elinympäristöä. Kaksi vuotta sitten näin uskoi vain 59 prosenttia vastaajista.

Kaivoksen aiheuttamista ympäristöongelmista on huolissaan 70 prosenttia, kun kaksi vuotta sitten heitä oli 66 prosenttia. Kaivoksen ympäristövaikutuksia ei ole valvottu riittävästi 80 prosentin mielestä, kun aiemmin näin ajatteli 75 prosenttia.

Toisaalta kaivoksen aiheuttamia ympäristöhaittoja on liioiteltu 36 prosentin mielestä julkisuudessa. Aiemmin liioittelua epäily vain 27 prosenttia.

Usko toiminnan kehittämiseen vähentynyt

Aiempaa harvempi kainuulainen uskoo siihen, että kaivoksen toimintaa voitaisiin kehittää ilman merkittäviä ympäristöhaittoja. Kaksi vuotta sitten näin uskoi 74 prosenttia, mutta nyt enää vain 66 prosenttia.

Riittävästi tietoa kaivoksesta arvioi saaneensa 62 prosenttia kun kaksi vuotta sitten näin ajatteli vain 45 prosenttia.

Tänä syksynä tehtyyn kyselytutkimuksen osallistui noin 500 henkilöä, joista noin puolet oli naisia ja puolet miehiä. 46 prosenttia vastaajista asuu Sotkamossa, 16 prosenttia Kajaanissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)