Verkkouutiset

Sote-palveluja Pieksämäellä. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

”Kaikkien aikojen kämmi” – IL: Sote-laissa kirjoitusvirhe

Sote-lakitekstiä joudutaan korjaamaan, jotta kuntien vastuu järjestämisestä säilyy vuoteen 2023 saakka.

Sote-palvelujen voimaantulosta annetussa laissa on kirjoitusvirhe. Lain 69. pykälässä todetaan, että lain 3. pykälä tulee voimaan vasta vuonna 2023. Lainkirjoittajan tarkoitus on kuitenkin ollut viitata 2. pykälään.

– Voimaanpanolain 69 pykälässä viitataan kolmospykälään, kun sen pitäisi olla kakkonen. Asiasta on nyt keskusteltu eduskunnan kanssa, että se on kirjoitusvirhe ja eduskunnan kanssa se korjataan kakkoseksi, sanoo sote-lakien valmistelijoihin kuuluva Auli Valli-Lintu Iltalehdessä.

Virhe kävi ilmi aiemmin tänään, kun korkeimman oikeuden esittelijäneuvos Ville Hinkkanen kiinnitti asiaan huomiota. Hän arvioi, että voimaanpanolailla on vahingossa kumottu muun muassa kansanterveyslaki ja erikoissairaanhoitolaki. Tästä seuraisi, että kukaan ei ole vastuussa sote-palveluiden järjestämisestä ennen vuotta 2023.

Jos lakitekstiä korjataan Valli-Linnun kuvaamalla tavalla, kuntien sote-vastuu jatkuu vuoteen 2023 saakka.

Kansanedustaja Terhi Koulumies (kok.) katsoo, että sote-lait on kiireen takia runnottu läpi huonosti valmisteltuina.

– Hallitus on saanut vahingossa aikaan vakavan tilanteen. Suomessa ei ole voimassaolevaa lakia perusterveydenhuollosta ja erikoissairaanhoidosta! Uskomatonta! Tämän täytyy olla kaikkien kämmien äiti koko Suomen lainsäädännössä, hän ihmettelee.

 

Uusimmat

”Suomi sotki jo asiansa”

Teknologiateollisuudessa pidetään lähes selvänä, että takamatkamme kilpailijoihin pitenee yhä.

MAINOS