Verkkouutiset

”Kaikki on Kimin ansiota” – Näin Pohjois-Korean kansalle valehdellaan olympialaisista

Olympialaiset näkyvät pohjoiskorealaisten ideologisessa koulutuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Diktaattori Kim Jong-unin johtaman Pohjois-Korean kansalaisille järjestettävillä ”ideologisen koulutuksen” luennoilla levitetään erikoisia väitteitä Etelä-Korean talviolympialaisista.

Pohjois-Korean tapahtumia seuraavan loikkarivetoisen Daily NK:n mukaan kansalaisille muun muassa kerrotaan, että ”Koreoiden yhteinen joukkue on vain ja ainoastaan Kimin ydinasekykyjen ansiota”.

Esimerkiksi tehtailla pidettävillä luennoilla on kerrottu lähteiden mukaan ”maailman suuresta kiinnostuksesta” Koreoiden joukkuetta kohtaan. Tämänkin sanotaan olevan Pohjois-Korean johtajan ja ydinaseohjelman ansiota.

Erään pohjoiskorealaislähteen mukaan maan hallinnon vaikutusvaltainen OGD-virasto on antanut tammikuun lopussa määräyksen vahvistaa propagandaa, jossa korostetaan maan ja sen johdon suuruutta.

– Kaikkien tasojen propagandatoimijat ovat alkaneet tuottaa määräyksen jälkeen materiaalia, jossa korostetaan, kuinka kaikki kolme Kimiä ovat omistaneet itsensä ydinaseiden kehittämiselle läpi historian, lähde kertoo.

Hänen mukaansa ydinaseita käsittelevää aineistoa jaetaan luennoilla ja käytetään puolueen jäsenten ja työläisten ideologisten luentojen materiaalina.

Olympialaiset vaikuttavat kuitenkin myös huolestuttavan Pohjois-Korean viranomaisia. Daily NK:n mukaan ideologisilla luennoilla on painotettu Kimin suuruuden lisäksi Etelä-Korean elämästä kertovien ”satujen” torjumista ja puolueen suojelemista ”pröystäilevän porvarikulttuurin leviämiseltä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)