Verkkouutiset

Eduskuntavaaleihin on 115 vuorokautta. Keskustalle mitattiin sen historian heikoin gallupkannatus. Hanne Salonen / Eduskunta

”Kaikki eivät ole pitäneet vasemmistohallitukseen lähtöä hyvänä”

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan keskustassa muutamat olisivat valmiita siirtymään sivuun vielä ennen vaaleja.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kirjoittaa sivuillaan keskustan ennätyksellisen huonosta gallup-tuloksesta. Gallupia odotettiin hänen mukaansa poikkeuksellisen suurella mielenkiinnolla, kun keskusta on puheenjohtajansa Annika Saarikon johdolla ”keikuttanut hallituslaivaa oikein kunnolla ja yrittänyt pörhistelemällä herättää kannattajiaan”.

– Keskustassa taktiikan uskottiin toimivan ja kannatuksen lähtevän nousuun, mutta toisin kävi.

Annika Saarikon puheenjohtajakaudella keskusta on Heinosen mukaan menettänyt valtavasti juuri kovinta ”ydinkannattajaporukkaansa”.

– Liikkuvat äänestäjät olivat jättäneet keskustan jo isolta osin viime vaalikauden aikana ja loput tämän vaalikauden alussa, kun keskusta päätti lähteä vasemmistohallituksen tukipuolueeksi, Timo Heinonen toteaa.

Heinosen mukaan torstaina eduskunnassa jo muutamat keskustan konkarikansanedustajat olivat valmiita vaihtamaan puheenjohtajaa vielä ennen huhtikuun eduskuntavaaleja ja ”useammat myös siirtymään sivuun vasemmistohallituksen rivistä”.

– Yllättävän kiivasta ja suorasanaista oli kritiikki nimenomaan Saarikkoa kohtaan ja hänen valitsemaansa tyyliä. Näytti selvältä, että kaikki eivät ole pitäneet hyvänä vasemmistohallitukseen lähtöä alkuunkaan, mutta nyt taktisena virheenä pidettiin tätä hallitusveneen keikuttamista.

Timo Heinonen toteaa lopuksi, että hän ei ”tätä helpolla tekisi” eli myöntäisi, mutta katsoo ettei keskustalla ”nyt ihan näin huonosti tarvitsisi mennä”.

Uusimmat
MAINOS