Verkkouutiset

Kai Mykkäseltä kuivakkaat terveiset Sampo Terholle: Olemme pysyvästi osa Eurooppaa

Ministerin mukaan jokainen sukupolvi ei voi äänestää EU-jäsenyydestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) tyrmää Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaan, kulttuuriministeri Sampo Terhon ajatuksen EU-kansanäänestyksestä.

– Toivottavasti ministeritasolla ei kuultaisi tällaista puhetta, Mykkänen sanoi Elinkeinoelämän Keskusliiton kevätkokouksessa keskiviikkona.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Terho toi esiin tiistaina EU:n ministerineuvoston yhteydessä ajatuksen EU-kansanäänestyksestä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Terho perusteli näkemystään muun muassa sillä, että hänen sukupolvensa ei ole ottanut jäsenyyteen kantaa.

– Emme voi lähteä siitä, että jokainen sukupolvi äänestää jäsenyydestä. Olemme pysyvästi osa Eurooppaa, Mykkänen sanoi.

Mykkänen oli pahoillaan siitä, että integraatiomyönteisempi aalto, joka alkoi Hollannin ”tulppaanikeväästä” ja jota Ranskassa jatkettiin, ei näytä levinneen Suomeen.

Mykkäsen mukaan Suomessa ollaan tulppaanien sijaan enemmänkin ”hallojen yössä” viitaten Jussi Halla-ahoon.

Sampo Terho kertoi, että ajatus EU-kansanäänestyksestä on hänen yksityisajatteluaan, ei ministerin linjaus. PS valitsee puheenjohtajan kesäkuun alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)