Verkkouutiset

Kai Mykkänen. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Kai Mykkänen varoittaa kuntien välisestä nokkapokasta

Kokoomuksen ryhmäjohtaja uskoo, että kokoomus ja Rkp pystyvät yhteistyöhön Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Rkp on nousemassa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kärkikolmikkoon. Itä-Uudellamaalla ja  Pohjanmaalla Rkp on ennakkoäänien jälkeen suurin.

Espoosta kotoisin oleva kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen arvioi Verkkouutisille, että ruotsinkielisissä kunnissa äänestäjät ovat aktivoituneet ottamaan kantaa omien terveyspalveluidensa puolesta.

– Rkp:n kannattajat on myös kovia keskittämään ääniään tietyille ehdokkaille. Esimerkiksi valtakunnallisesti tuntemattomampi Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja  Henrik Wickström näyttää tekevän aivan hurjan tuloksen, Mykkänen sanoo.

Mykkänen katsoo luottavaisesti tulevan aluevaltuuston kokoonpanoa.

– Uskoisin, että tilanne on varsin lupaava Länsi-Uudenmaan osalta eli kun kokoomus on ykkösenä ja  Rkp on kakkosena tai lähes kakkosena. Pystymme varmasti monessa asiassa tekemään yhteistyötä ja hakemaan enemmistöä kokoomuksen, Rkp:n ja keskustan toimesta monessa sellaisessa asiassa, jossa vasemmisto toimii toiseen suuntaan.

Oma kysymyksensä uusissa aluevaltuustoissa tulee olemaan se, miten aluevaltuutetut oppivat katsomaan omaa kuntaa pidemmälle.

– Itse aion ainakin olla katsomassa, ettei synny kuntien välistä nokkapokkaa. Tässä uudistuksessahan ei ole mitään mieltä, jos ruvetaan vanhojen kuntapohjaisten mukaisten järjestelyiden perään katsomaan, Mykkänen sanoo.

Uusimmat
MAINOS