Verkkouutiset

Kai Mykkänen LM:lle: PS-johtoisesta hallituksesta ei puhuttu

Kokoomuksen ryhmäjohtajan mukaan PS 'ei enää voi kannattaa kaikkia mukavia menolisäyksiä'.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen toteaa Lännen Median haastattelussa, ettei puolue käynyt neuvotteluita, joissa hallitusta olisi lähdetty rakentamaan perussuomalaisten johdolla. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoi aiemmin käyneensä eduskuntavaalien jälkeen keskusteluja hallitusyhteistyöstä kokoomuksen johdon kanssa.

Kai Mykkäsen mukaan ”keskusteluja kaikkien puolueiden johtajien kanssa on käyty, mutta minä en ole ollut läsnä missään sellaisessa, jossa olisi mietitty hallituksen runkoa perussuomalaisten johdolla rakennettavaksi”.

Mykkänen sanoo kansainvälisyyden olevan perussuomalaisille jatkuva punainen vaate.

– Lisäksi he väittivät eduskunnassa EU-puheenjohtajakauden tiedonantokeskustelussa, että EU ei edusta eurooppalaisia, vaan on eliitin projekti, Kai Mykkänen sanoo LM:lle.

Mykkäsen mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä on suhtautunut menolisäyksiin ”melko populistisesti ja vastuuttomasti”.

– Perussuomalaiset ei ole erityisesti yrittäjäpuolue, vaan kilpailemme kannattajista yhtä lailla palkansaajissa, joihin suurin osa myös kokoomuksen äänestäjistä kuuluu. Tullakseen yrittäjämyönteiseksi perussuomalaiset ei enää voi kannattaa kaikkia mukavia menolisäyksiä, vaan pitää olla kanttia hankaliin valintoihin, jotta verot pysyvät aisoissa.

– Velaksi elämisen pysäyttäminen on asia, jossa jonkinlaista yhteistä pohjaa löytyy. Uskon, että syksyllä tämän piirissä voidaan tehdä yhteistyötä. Yritämme saada hallituksen ymmärtämään, ettei niin voi elää. Mitään tarkkoja keskusteluja tästä ei ole kuitenkaan käyty.

Uusimmat
MAINOS