Verkkouutiset

Kai Mykkänen Kanada-sopimuksesta: Tahtotila vapaakaupan puolesta on todella hyvä uutinen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä Suomen kannalta on todella hyvä uutinen, että Euroopan parlamentti hyväksyi selvällä enemmistöllä EU:n ja Kanadan välisen kauppasopimuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona EU:n ja Kanadan välisen CETA-kauppasopimuksen hyväksymisen puolesta.

– Suomen kannalta on todella hyvä uutinen, että Euroopan parlamentti hyväksyi CETA-sopimuksen näin selvällä enemmistöllä, mikä on osoitus tahtotilasta vapaakaupan puolesta. Kun sopimusta päästään pian soveltamaan väliaikaisesti, helpottuu myös suomalaisyritysten pääsy Kanadan 35 miljoonan asukkaan markkinoille, Kai Mykkänen toteaa ulkoministeriön tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistuttaa, että nykytilanteessa EU:lta edellytetään yhä enemmän johtajuutta. EU:n on hänen mukaansa oltava entistäkin aktiivisempi, jotta yritystoimintaa ja kuluttajia hyödyttäviä uusia kauppasopimuksia saadaan aikaan.

Suomi vei Kanadaan toissa vuonna tavaraa 481 miljoonalla eurolla ja palveluita 269 miljoonalla. Kanadan tavaratuonti Suomeen ylsi 518 miljoonaan euroon. Palveluita Kanada toi 62 miljoonalla.

Lokakuussa allekirjoitetun sopimuksen väliaikaisen soveltamisen odotetaan alkavan kevään kuluessa.

Lue myös: EU-parlamentti hyväksyi EU:n ja Kanadan välisen kauppasopimuksen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)