Verkkouutiset

Jyrki Katainen HS:lle: Sitran on kansainvälistyttävä

Yliasiamiehen mukaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen ratkaisuihin EU on pienin järkevä kokonaisuus.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran uutena yliasiamiehenä tammikuussa aloittava Jyrki Katainen sanoo, että Sitran on muututtava kansainvälisemmäksi. Katainen kertoo tavoitteestaan Helsingin Sanomien haastattelussa.

Katainen on aikaisemmin toiminut muun muassa Suomen pääministerinä ja Euroopan komission varapuheenjohtajana. Katainen uskoo, että kansainvälistymällä Sitra voi saada saavutuksilleen lisää vaikuttavuutta.

– Yksi muutos, johon tulen kiinnittämään erityistä huomiota, on Sitran kansainvälistäminen. Se tarkoittaa, että Sitran kokeilut ja kehittämät ajatukset viedään esimerkiksi osaksi EU:n päätöksentekoa, Katainen sanoo.

Katainen nostaa esimerkiksi ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Ilmastonmuutos on näillä näkymin tekoälyn ja demokratian tilan ohella yksi sitran työtä ohjaavista kolmesta megatrendistä.

– Jos ilmastomuutokseen etsitään ratkaisuja, EU on pienin järkevä kokonaisuus, jossa niitä voi etsiä, Katainen sanoo.

Keväällä on esimerkiksi tulossa EU:ssa käsittelyyn suuri kiertotalouspaketti.

– Siihen Sitran pitää pystyä vaikuttamaan.

Katainen myös ottaisi Sitran kiertotalousratkaisut osaksi ulkoministeriön kehitysapuhankkeita.

– Ulkoministeriön rahoittamissa kehityspoliittisissa hankkeissa Sitra voisi olla kumppanimaassa mukana kehittämässä vaikka lainsäädäntöä niin, että muovin kierrättäminen yleistyy ja ihmisten valinnat muuttuvat. Sitran tarkoitus on vaikuttaa systeemisiin muutoksiin, ja muutos olisi tietysti kiinni siitä, haluaako maa sitä, Katainen sanoo.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)